Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Byttedyr


Beskrivelse


16-årige Wilma går i skole i USA. Da en pige findes myrdet, fortæller Wilmas 6. sans hende, hvem morderen er. Måske. For kan hun stole på sine egne sanser? Letlæst ungdomsroman med lixtal 17. Også spændende for voksne.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2023

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 20. okt. 2023

16-årige Wilma går i skole i USA. Da en pige findes myrdet, fortæller Wilmas 6. sans hende, hvem morderen er. Måske. For kan hun stole på sine egne sanser? Letlæst ungdomsroman med lixtal 17. Også spændende for voksne.

Spændingsbog om pigen Wilma. Hun er udvekslingsstudent i USA. Den familie hun bor hos gør hvad de kan, for at gøre det let for Wilma. Men hun passer ikke rigtigt ind på skolen. Og så forelsker hun sig oven-i-købet i Jamie, familiens søn. Wilma mener hun har en 6. sans. Hun kan fornemme skjulte sandheder. Det er en evne der hurtigt kommer i brug, da man finder liget af en forsvunden pige. Wilma fornemmer, at morderen er tæt på. Måske alt for tæt på? Pludselig forsvinder en ny pige. En pige tæt på Wilma. Hun begynder at ane hvem morderen er. Men er Wilmas fornemmelser rigtige. Kan hun overhovedet stole på sig selv? Og kan vi overhovedet stole på Wilma? Bogen indeholder QR-kode til lydbogsudgave af bogen.

Meget spændende roman. Man bliver hurtigt fanget af historien. Man får en kærlighedshistorie, et mord og en pige med overnaturlige evner. Hvad mere kan man ønske sig? Hovedpersonen Wilma er godt beskrevet og mysteriet er overraskende. En virkelig god læse-oplevelse.

Andre bøger til unge der er godt skrevet, lette at læse og holder spændingen, er fx Farlig hemmelighedAfpresningEt hul i sjælen, Afpresning eller Et hul i sjælenAndre bøger til unge der er godt skrevet, lette at læse og holder spændingen, er fx Farlig hemmelighed, eller Et hul i sjælenAndre bøger til unge der er godt skrevet, lette at læse og holder spændingen, er fx Farlig hemmelighed, Afpresning eller .


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2021

af

af

Mette Balle Christensen

d. 10. dec. 2021

16-årige Wilma er udvekslingsstudent i USA. Under hendes ophold findes en pige myrdet og Wilmas 6. sans siger hende, at hun ved, hvem morderen er. Men har hun ret? Ungdomsroman for alle læsere fra 14 år.

Wilma rejser til USA for at være udvekslingsstudent i et år. Hun flytter ind hos en familie i Florida. Familiens datter Rebecca forsøger at få Wilma ind i sin venindekreds, men Wilma passer ikke rigtigt ind. Hun forelsker sig i familiens søn, Jamie, og de begynder at hænge ud sammen om natten. Kort efter at Wilma er ankommet til Florida, finder man liget af en pige, der har været forsvundet. Wilma mener, at hun har en veludviklet 6. sans,og fornemmer hurtigt, at morderen måske befinder sig tæt på, og hun begynder at holde øje med familiens nabo. Da pigen Theresa forsvinder, går det op for Wilma, at morderen måske er en helt anden - og meget tættere på. Men hvad er fakta og hvad er bare fornemmelse? Og hvilken betydning har Wilmas egen fortid?.

Virkelig velskrevet og helt vildt spændende ungdomsroman. Handlingen indledes med en antydning af, at noget forfærdeligt er sket. Herefter er det et flashback, der starter, da Wilma ankommer til USA. Det krydres af små stykker tekst, hvor Wilma taler direkte til læseren og langsomt folder det forfærdelige ud. Siderne vender sig selv og læseren fanges ind i Wilmas fornemmelser, men noget lurer under overfladen. For er Wilma overhovedet en troværdig fortæller?.

Læsere, der godt kan lide spænding, kan fx anbefales Oktober er den koldeste måned.


litteratursiden.dk

d. 19. dec. 2021

af

af

Mette Balle Christensen

d. 19. dec. 2021

En mesterlig ungdomsroman med en fortæller, der trækker læseren godt og grundigt rundt i manegen. Wilma rejser til USA for at være udvekslingsstudent i et år. Hun flytter ind hos en familie i Florida...


Politiken

d. 5. feb. 2022

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 5. feb. 2022


Børn & bøger

Årg. 75, nr. 3 (2022)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 75, nr. 3 (2022)