Bøger / faglitteratur

Cases i arbejdet med pædagogisk udvikling


Beskrivelse


25 cases med udgangspunkt i dilemmaer fra de pædagogiske arbejdspladser med afsluttende spørgsmål, som kan anvendes til refleksion over egen eller fælles praksis og være med til at danne grobund for strukturering af et fælles værdisæt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 8. mar. 2011

Som titlen antyder, er fokus i denne udgivelse på cases. Bogen behandler en række meget almindelige problemstillinger fra både lærere og pædagogers hverdag præsenteret som diskussionsoplæg til at fremme en fælles forståelse for institutionens pædagogiske personale. De forskellige cases er velegnet at anvende på både skoler og i pædagogiske institutioner som et praksisredskab eller et neutralt udgangspunkt til at debattere pædagogiske værdier og udvikling. Derudover kan bogen også anvendes på pædagogiske uddannelser.

Bogen er bygget op over to hoveddele. Den første del beskriver, hvordan casearbejde kan anvendes som værktøj i det pædagogiske arbejde. Og den anden del er de 25 konkrete cases, som kan anvendes til refleksion over egen eller fælles praksis og være med til at danne grobund for strukturering af et fælles værdisæt. Sidst i bogen findes et appendiks med diverse skemaer, som kan anvendes i forbindelse med de forskellige cases.

Bogen adskiller sig fra den øvrige pædagogiske litteratur ved at have hovedfokus på de forskellige tematiske cases, som kan anvendes som diskussionsoplæg.

Lettilgængelig pædagogisk udgivelse med udgangspunkt i almindelige dilemmaer, som kan være et godt udgangspunkt for det pædagogiske arbejde i både skoler og institutioner eller på pædagogiske uddannelsesinstitutioner.


Specialpædagogik

Årg. 32, nr. 2 (2012)

af

af

Ulla Clausen

Årg. 32, nr. 2 (2012)