Bøger / faglitteratur / erindringer


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Baseret på samtaler med Kirsten Jacobsen fortæller Erik Clausen (f. 1942) sin egen personlige udviklingshistorie om gavtyven fra Sydhavnen, der blev kunstner og gik til filmen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2009

af

af

Torben Wendelboe

d. 20. nov. 2009

Værket henvender sig bredt til såvel Erik Clausens publikum som til et publikum med interesse for kendte, farverige danskere.

Journalist Kirsten Jacobsen har baseret denne fremstilling på mange timers samtaler med Erik Clausen; stoffet fremlægges af hans stemme. Erik Clausen er en af de meget kendte danskere med aktiviteter over en bred front, fra billedkunst og gøgl over musik og film, han står i offentligheden som den engagerede debattør og samfundsrevser på venstrefløjen. Han fortæller om en opvækst nær bunden i samfundet på arbejdervilkår, præget af knaphed men også af en solidaritet, der præger ham hele livet. Han er jo slået igennem på alle de felter, han har valgt at udfolde sig på igennem sit legende voksenliv. Men han afslører, at succesen for den gavflab, han fremstår som også har været næret af nogle mørke sider, "nogle dæmoner". Jacobsen får Clausen til at fremstå i noget nær fuld figur med en fortløbende beretning om rødder, familie, cykelsport, folke- og højskole, karriere, kærlighed og ægteskab og de mange samarbejdspartnere som Leif Sylvester og Kim Larsen. Der tegnes et portræt af den engagerede og udogmatiske kunstner, Clausen er. Værkfortegnelse. Ill.

Bogen kan anvendes på lige fod med de mange andre sobre skildringer af de personligheder, der er en del af Danmark i dag, som fx de mange, Jacobsen tidligere har udsendt.

Erik Clausen er en folkekær kunstner, som her tegnes overbevisende i både lys og skygge og med synspunkter udtrykt uden filter.


Berlingske tidende

d. 8. jan. 2010

af

af

Iben Albinus Sabroe

d. 8. jan. 2010


North-debat

Nr. 104 (2010) = North-art magazine nr. 120 (2010)

af

af

Carl Nørrested

Nr. 104 (2010) = North-art magazine nr. 120 (2010)