Bøger / faglitteratur

Data - virksomhedens nye grundstof


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om data, med fokus på hvorfor data bliver så afgørende for virksomheders værdiskabelse, hvori består mulighederne og hvor ligger udfordringerne.

Indhold

Data - det nye grundstof (Data - det grundlæggende ; Hvorfor datarevolution nu? ; Big data - little data) ; Data som forretningens nye grundstof (Data i forretningens funktioner ; Produktivitet ; Innovation ; Forretningsmodeller) ; Den datadrevne virksomhed - første skridt (Kom i gang ; Datastrategiens ti bud) ; Hvad kan vi vente os? (Udfordringer ; Perspektiver)


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 20. aug. 2013

Henvender sig til ledere og medarbejdere især i vidensbaserede virksomheder. Kan også bruges som et supplement fx til en handelsskoleopgave.

Mix af teoretisk og praktisk bog med fokus på data, indsamling, opbevaring og brug, i virksomheder og organisationer. I centrum er det bogen kalder "den datadrevne virksomhed", og bogen præsenterer data som "det nye grundstof". I forordet står bl.a.: "Data i forskellige former udgør en helt ny åre af værdi, som ved udvinding, forarbejdning og forædling rummer uanede muligheder for din virksomhed". Bogen er i 3 dele og i 9 kapitler. Først præsenteres det teoretiske grundlag for, hvad data er. Andre emner er en redegørelse for 2 tendenser kaldet "Big data" som forfatterne bl.a. beskriver som "verdens voksende dataøkosystem af hurtige og forskelligartede data", og "Little data", der er "en forbrugerdreven tendens til at opsamle personlige data til eget forbrug". Efter den teoretiske del har skabt rammen og strukturen, præsenterer forfatterne bogens praktiske redskaber til at arbejde med data. Mikset af teori og praksis virker umiddelbart fornuftigt som dynamo for arbejdet med data. Bogens forfatterduo Mikkel Holm Sørensen og Simon Bentholm arbejder begge i samme rådgivningsvirksomhed www.kl7.dk.

Første bog på dansk om den datadrevne virksomhed, men der findes en del engelsksproget litteratur.

Interessant bog om data som virksomhedens grundstof. Især lånere på større biblioteker.


Berlingske tidende

d. 5. jan. 2014

af

af

Henrik Ørholst

d. 5. jan. 2014


Jyllands-posten

d. 1. sep. 2013

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 1. sep. 2013