Min store bog om ord
Mairi Mackinnon
Hent dine bestillinger på dit foretrukne bibliotek
Sammensæt din søgning
Afgræns yderligere
Bøger / faglitteratur til børn / ordbøger
2008
af
af
Lars Larsen
2008
Billedordbog til dem der er blevet færdige med pappegebøger. Kan bruges sammen med børn fra 3 år.
Efter ca. 10 år er De første tusind ord nu udsendt i en ny udgave med dansk illustrator. Det får nu ikke tegningerne til at se særlig danske ud. I en anonym international streg giver den indsigt i mange af dagligdagens ord og begreber både derhjemme, i skolen, supermarkedet, hos lægen og mange andre steder. Der er dobbeltsider med store billeder, fulde af aktivitet og oplevelser og temasider med enkeltstående billeder af mad, tøj, sportsudøvere m.m. Der er mange ting at finde og mange ord at lære, men der er ikke nogen mobiltelefoner, mikrobølgeovne eller spillekonsoller. Et forord forklarer bogens formål og giver en anvisning i den bedste brug. Der er en liste med udvalgte ord, som kan indgå i samtale om billederne, og et register over samtlige ord med billeder.
Der er en del billedordbøger i pegebogsformat med papsider. Denne bog lægger op til at arbejde videre med sproget.
Genoptagelse af en 10-20 år gammel titel. Der bliver sat ord på dagligdagens begreber og der er sprogtræning med billedjagt og opslag i ordlisterne.
d. 18. dec. 2018
af
af
Kirsten Bystrup (børn)
d. 18. dec. 2018
Billedbog, format 31 x 23 cm, som mest af alt minder om en Scarry-ordbog, med den forskel, at denne er befolket med mennesker og virker mere rodet og uoverskuelig i sin opbygning. De første 17opslag viser situationer hjemmefra, fra skolen, fra gaden m.v. Selve situationen er rammet ind, og uden for rammen er tegnet enkeltting fra billedet med tekst nedenunder. Derefter kommer lidtforskellige emner: mad, mit tøj, mig selv, menneskers arbejde, de gør noget (ill. af verber), modsætninger, eventyrverdenen, kæledyr, vejret, sportsgrene, farver, figurer, tal. Som rosinen ipølseenden 1 side om at være på markedspladsen og 1 om at være i cirkus. 2 registre, 1 over ord uden billeder og 1, der henviser til billedsiderne, begge alfabetiske. - Jeg har svært ved at se,hvad bogen skal kunne bruges til i bibliotekssammenhæng. Som faktaoplysning og pegebog er den uegnet, fordi der netop ikke oplyses om specifikke danske forhold. Som oplevelsesbog har den helleringen berettigelse, forditegningerne selvom de ikke er helt uden humor - er kedelige og stereotype. Som ordbog kan den først læses af børn i skolealderen, og da vil den næppe have deres interesse.Unødvendig anskaffelse.
d. 18. dec. 2018
af
af
Ove Frank (skole)
d. 18. dec. 2018
Undertitlen "Billedordbog" er dækkende for denne bog i format 31 x 23 cm. På bogens første 35 sider er der 15 dobbeltsidede, enkle konturstregtegninger farvelagt med svagt nuanceret akvarel ogmed masser af detaljer og med masser af handling omhandlende forskellige lokaliteter f.eks. på gaden, i legetøjsforretningen, i haven. Om hvert billede er der en 4 cm bred ramme, og i denne erenkeltdele fra billedet gentaget, og nedenunder står delens navn trykt. Fra side 36-55 vises løsrevent billeder med ordet trykt under; alle ordnet efter emner f.eks. mad, mig, mit tøj, de gør noget(udsagnsord), modsatte ord. Dernæst kommer en side alfabetisk ordnede "ord, som bruges hver dag", men som ikke er afbilledet i bogen. Der sluttes af med 7 sider alfabetisk ordliste over deafbillede ord med henvisning til sidetal. Alle ord er trykt med store typer af en noget forenklet form, der ofte anvendes i bøger trykt i angelsaksiske lande. Billedstof og idé er hentet fra enlignende engelsk billedordbog.Bogen har to anvendelsesmuligheder. De store situationsbilleder er gode at få en samtale om med børn i bhkl, hvor sprogudviklingen er en af opgaverne. I denbegyndende indlæring af ord har bogen også sin mission. Den er dog næsten for stor til taskebog, men som klassesæt til udlån til 2.-3. kl. kan den være en støtte i skr. dansk.
d. 14. nov. 1980
af
af
ino
d. 14. nov. 1980