Bøger / skønlitteratur / roman

De mørke mænd


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Den traumatiserede ekssoldat Niels Oxen har gemt sig i Vestjylland, men da et mord på en museumsinspektør peger mod Danehof, må han involveres i endnu en opklaring med efterretningsagenten Margrethe Franck.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2014

af

af

Per Månson

d. 25. aug. 2014

For alle læsere af gode spændingsromaner.

Jensen er et etableret navn på den danske thrillerscene, og her kommer andet bind i hans nye serie om exsoldaten Niels Oxen, som vi først mødte i De hængte hunde, 2012. Oxen har igen trukket sig tilbage fra samfundet og lever under dække af et rumænsk pas som medhjælper hos en gammel, ensom dambruger i Vestjylland. Museumsinspektøren på Nyborg Slot, som Oxen havde forbindelse til i sidste bog, bliver myrdet, og da det tilsyneladende er det hemmelige broderskab Danehof, der er på spil, skal Oxen findes og involveres. Han går nødtvunget ind i samarbejdet med den etbenede efterretningsagent Margrethe Franck, men det er meget stærke kræfter, de er oppe imod - og hvem kan man stole på, om nogen overhobedet, når man lider af posttraumatisk stresssyndrom.

Af danske thriller-forfatterer minder Jensen mest om pseudonymet Henrik Desmonds bøger om Plan B. I forhold til hans egne serier er denne mere i stil med den første Kazanski-trilogi end med Nina Portlandbøgerne, der er mindre macho. Temaet med Danehof har han fælles med Dan Brown, men Jensen er en langt bedre forfatter.

Endnu en glimrende hårdkogt spændingsroman fra dagens Danmark.


litteratursiden.dk

d. 16. okt. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 16. okt. 2014

Jagten på Niels Oxen og sandheden om Danehof fortsætter i dette hæsblæsende og velskrevne drama. Men vi kan ikke knuse en mand, der allerede er ødelagt. ( ) Oxen må under ingen omstændigheder slippe f...


Politiken

d. 4. sep. 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 4. sep. 2014


Berlingske tidende

d. 5. sep. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 5. sep. 2014


Weekendavisen

d. 19. sep. 2014

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 19. sep. 2014