Bøger / skønlitteratur / roman

De syltede børn


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Flere år efter katastrofen, bliver der født vanskabninger. Lidia er smuk, men hvileløs. Bedstemødrene fører hende derfor til bedemandens søn, anatomen og konservatoren. Her møder de et sandt raritetskabinet af "syltede" embryoer, børn og dyr, alle vanskabte. Da vinteren er ovre er Lidia gravid.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2016

af

af

Merete Trap

d. 1. mar. 2016

"Driften mod liv skænker verden sælsomme skabninger". Smuk og anderledes illustreret roman, om fremtiden efter en katastrofe. For voksne læsere.

Vi træder ind i et udkantsområde. Her møder vi de få overlevende, andengenerations-vanskabninger, født efter katastrofen. Lidia er smuk, døv og blind. Men hun har brug for mere, så da vinteren kommer, fører bedstemødrene hende til bedemandens søn, konservatoren. Her skal vi i Theatrum anatomicum! For hos ham er skabene fyldte med embryoer og børn i glas, konserveret som en opdagelse af liv. Da vinteren er ovre, venter Lidia sig, maven er fin og rund. De mere end 40 farveillustrationer er udført af Dorte Karrebæk. Bogen er i en svagt grøn papkassette.

Denne bog er en helt særlig oplevelse. Det fine samspil mellem tekst og billeder, giver læseren plads til egne tolkninger, og midt i det sørgmodige, bliver det deforme og ubehagelige vendt til noget smukt og rørende. Misfostrene bliver livsbekræftende, der skabes et raritetskabinet af håb. En eksperimenterende roman, der bør nydes af alle der værdsætter en poetisk og kunstnerisk oplevelse. Denne lektør måtte fælde en tåre. Smukt.

Forfatterparrets udgivelser er så specielle, at man bedst kan sammenligne med egne tidligere udgivelser. Her vil jeg sammenligne med Knokkelmandens cirkus, som også handler om de deforme og anderledes eksistenser, fremført med respekt og skønhed.


litteratursiden.dk

d. 28. apr. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 28. apr. 2016

Et post-dystopisk samfund, førstegenerations vanskabninger og en kvinde født uden kropsåbninger begæret af mænd. En særpræget, poetisk fortælling stærkt illustreret af Dorte Karrebæk. Forlaget Jensen ...


Politiken

d. 23. mar. 2016

af

af

Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen

d. 23. mar. 2016


Weekendavisen

d. 11. mar. 2016

af

af

Lars Bukdahl

d. 11. mar. 2016


Standart

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)

af

af

Sarah Mygind

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)Informationer og udgaver