En forskningsbaseret beretning om, hvordan menneskeheden vendte op og ned på barndommen, og skabte en epidemi af mental sygdom. For alle som interesserer sig for sociale mediers betydning for samfundsudviklingen.
Jonathan Haidt skriver om hvad der skete med generationen født efter 1995, kendt som generation Z. Haidt kalder generation Z for den ængstelige generation og skriver, at det er den første generation i historien, som gik igennem puberteten med en portal i lommen, som lokkede dem væk fra mennesker i nærheden og ind i et vanedannende og uegnet univers. Haidt skriver "I denne nye telefonbaserede barndom erstattes fri leg, affektiv afstemning og den sociale indlærings nære rollemodeller af skærmtid, asynkron interaktion og influencere valgt af algoritmer". Bogen er opdelt i fire dele og forklarer udviklingstendenserne i den mentale sundhed blandt unge siden 2010. I sidste del giver forfatteren forskningsbaserede råd om hvad regeringer, skoler og forældre kan gøre for at redde barndommen.
En meget vigtig og oplysende bog som dedikeret fortæller, hvorfor angst, anomi og ensomhed fylder mere og ødelægger barndommen. Forfatteren slår streg under at omkodningen af barndommen, fra at være baseret på leg til at være telefonbaseret, er og vil være en katastrofal fejl.
Af andre bøger som også undersøger årsagerne til hvorfor flere og flere har det skidt findes fx Tabte forbindelserOpmærksomhedstyveriet og OpmærksomhedstyverietAf andre bøger som også undersøger årsagerne til hvorfor flere og flere har det skidt findes fx Tabte forbindelser og .