Bøger / skønlitteratur / roman

Den allersidste dans


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Tre veninder hjælper hinanden med at forberede en tv-serie om kontaktannoncer og morer sig med at besvare billetmærker og mødes med fremmede mænd. Men en dag findes en af dem myrdet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Niels Pinholt

d. 18. dec. 2018

Som helhed hører Mary Higgins Clarks kriminalromaner til den bedre ende af de lette whu-dun-it krimier. Men hendes produktion har været ujævn, og nærværende Den allersidste dans er ikke blandtde bedste. To veninder, Darcy og Erin, hjælper en veninde med at forberede en tv-udsendelse om kontaktannoncer. De besvarer annoncer i stribevis, og de har det vældig morsomt, indtil Erin en dagfindes myrdet. Politiet, Darcy og andre medhjælpere finder hurtigt ud af, at det drejer sig om en serie-morder, der myrdede for første gang 15 år tidligere. Darcy er fast besluttet på at findemorderen, så hun fortsætter med at møde de fremmede mænd. Forskellige mistænkte kommer og går, og morderen viser sig at være en af de sidste, som såvel Darcy som læseren ville tænke på. Heldigvisreddes hun i yderste øjeblik af broderen til morderens allerførste offer. Og sød musik opstår. Bogen er velskrevet, men såvel plot som personkarakteristik er tynd. Gådens løsning virker lidt søgt,og læseren levnesoverhovedet ingen chancer for at gætte med. Men man har det absolut underholdende undervejs.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Winni Thorup

d. 18. dec. 2018

De to hjerteveninder Darcy og Erin har lært Nona Roberts at kende i fitness centret. Nona er TV producer og forbereder en reportage om kontaktannoncer. Darcy og Erin hjælper hende med researchved at indrykke og besvare billetmærker og mødes med mændene. Erin forsvinder og findes myrdet med en højhælet dansesko på den ene fod, og Darcy går på jagt efter morderen. Sideløbende følger vimorderen, uden at hans identitet afsløres. Det er naturligvis en psykopatisk seriemorder, og jeg tør godt røbe, at det er psykiateren, for det vil læseren alligevel have gættet ca. midt i bogen.Det er en slem omgang at komme igennem. Hvorfor skal læseren dog belemres med minutiøse beskrivelser af personernes fashionable påklædning? Og kunne forfatteren ikke forsøge at beherske sinbeundring for 'farne and fortune'. Mary Higgins Clark har skrevet ferme og spændende trivier, denne hører absolut til på den nederste del af skalaen.


Jyllands-posten

d. 13. apr. 1993

af

af

Per Calum

d. 13. apr. 1993