Bøger / skønlitteratur / roman

Den der rører ved min krop dræber jeg


Beskrivelse


Frankrig 1943. Englemagersken Marie G. venter på, at hendes dødsdom bliver eksekveret af bødlen Henri D. Et andet sted gennemlever kvinden Lucie L. en abortering af det, der kunne have været hendes barn. De tre mennesker har et skæbnefællesskab uden at vide det, og over et døgn beskrives deres smerte, lidenskaber og de valg, der er gået forud.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2011

af

af

Zenia Johnsen

d. 24. nov. 2011

En fysisk lille bog, der desværre nemt kan forsvinde mellem de andre lidt mere korpulente bøger på hylden. Romanen vil tiltale en stor gruppe af læsere, både dem med interesse i historiske miljøer og dem, med interesse i eksistentielle temaer. Forsiden formidler ret præcist romanens intimitet og sårbarhed.

Frankrig, 1943. Vichy-regeringen havde skærpet dommen for fosterfordrivelse. Man havde brug for drengebørn. Romanen følger tre menneskeskæbner over et døgn, fra daggry til daggry: En kvinde, der er ved at abortere, en kvinde og englemagerske, der venter på, at hendes dødsdom bliver eksekveret, og en mand - bødlen. De er alle i et spøgelsesagtigt tomrum mellem liv og død. Med stor intimitet beskrives deres skæbnedøgn poetisk og grumt. Smerte og lidenskab flyder sammen. Drømme og håb brister, og historiens enestående hudløshed påvirker en som både læser og menneske. Det er en sjældent intim roman om valg og skæbne. Uhyre velskrevet og vedkommende. Forfatteren har taget afsæt i virkelige personer.

Dette er forfatterens første bog på dansk. Af andre nyere franske filosofiske stemmer, som er blevet populære i Danmark, kan nævnes Muriel Barberys Pindsvinets elegance.

En velskrevet, vedkommende, intens og smuk roman, der uden tvivl bør kunne findes på de fleste danske folkebiblioteker.


Jyllands-posten

d. 21. jan. 2012

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 21. jan. 2012


Weekendavisen

d. 6. jan. 2012

af

af

Helle Merete Brix

d. 6. jan. 2012Informationer og udgaver