Bøger / skønlitteratur / roman

Den første


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om et postapokalyptisk verdenssamfund, der spænder over 1000 år. Indeholder vampyrer og et helt unikt menneske som verdens måske sidste håb.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 7. sep. 2010

Bred målgruppe i læsere af gedigne spændingsbøger. Ikke mindst vil det aktuelt hotte apokalyptiske vampyr-element tiltrække mange yngre læsere. En filmatisering er på vej.

Selveste Stephen King berømmer denne mammut-tykke thriller på omslaget. Og den forventning det vækker i mig om en begejstret læse-feber, hvor den ene side kræver den næste, er fuldt forløst efter mere end 1000 sider af første del i en planlagt trilogi. Plottet er stort anlagt og effektivt leveret. En tilfældigt opdaget virus overført at flagermusbid viser sig sensationelt tilsyneladende at kurere cancer og måske al sygdom. Men et efterfølgende forsøg på udvalgte amerikanske dødsdømte fanger er skæbnesvangert. Frem myldrer blodtørstige vampyrer, og det apokalyptiske element med et tidsspand på 1000 år får fuld skrue i en verden endnu mere kaotisk, end den vi tror at kende. Men et enestående menneske, i starten af thrilleren en lille 6-årig pige efterladt i afmagt af sin mor i nonners varetægt, og som snart røber overmenneskelige evner; er måske håbet for menneskeheden. Med et citat fra bogen: "Før hun blev Pigen fra det Ukendte - Hende, Der Kom Gående, Den Første, Sidste og Eneste som levede i 1.000 år - var hun bare en lille pige i Iowa ved navn Amy Harper Bellafonte.".

Kan sammenlignes med Stephen King, men vampyrelementet er jo populært lige nu.

Eneste minus er håndtering af 1000 sider+ i et bind. Men læsningen tryllebandt simpelthen. Jeg er fascineret og fabelagtigt underholdt. Kan knap vente på de følgende bind.


Litteratursiden.dk [online]

d. 3. mar. 2012

af

af

Louise Lausted

d. 3. mar. 2012


litteratursiden.dk

d. 11. okt. 2010

af

af

Arne Larsen

d. 11. okt. 2010

Episk og storladent mesterværk, hvis lige man ikke har set siden Stephen Kings ’The Stand’ (’Opgøret’). Cronins pragtfulde brag af en dommedagsgyser har det hele og lidt til. Da en række dødeligt syge...


Jyllands-posten

d. 16. sep. 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 16. sep. 2010