Bøger / faglitteratur / erindringer

Den forkerte side af bordet


Beskrivelse


En personlig beretning om at lide af en psykisk sygdom og at være bruger i det psykiatriske system.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2015

af

af

Katja Larsen

d. 3. juni 2015

Maiken Svendsen fortælling om hvordan mødet med behandlingssystemet som psykisk syg foregik, da hun blev indlagt. Målgruppen er læsere med et ønske om at forstå psykisk syge, som pårørende eller professionelt.

Maiken Svendsen var i gang med pædagoguddannelsen, da hun kom på psykiatrisk skadestue og blev indlagt. Læseren følger hendes indlæggelser på forskellige afdelinger, for til sidst at ende som førtidspensionist og med mistet forældremyndighed over sit barn. Maiken Svendsen fortæller om sine følelser omkring det at være indlagt og underlagt systemet. Samtidig med at læseren får indblik i en psykisk sygs følelser, giver forfatteren også sit bud på hvor det går galt i behandlingssystemet og hvad der fungerer. Der er udpluk af forfatterens dagbogsnotater fra tiden som indlagt.

Der er tale om en bog med en snært af privat karakter, men et emne som er fint at få belyst. Sproget er af mundtlig karakter.

Kan sammenlignes med Det er bare almindelige mennesker, der har en sårbarhed. Her handler det dog om børn og unge indlagt i psykiatrien.