Bøger / skønlitteratur / roman

Den givne dag


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Den hvide politimand, Danny, og den sorte baseballspiller, Luther, kommer fra vidt forskellige familier og kår, men oplever begge de historiske begivenheder i Boston i årene efter 1. verdenskrig. Arbejderne kæmper for en løn, de kan leve af, og de sorte kæmper for ligeret. Deres veje krydses, og der opstår et venskab mellem de to familier.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2011

af

af

Camilla Sejerøe

d. 24. feb. 2011

En kæmperoman, der kan læses af både mænd og kvinder, men som kræver en vis historisk interesse. Den rummer en pæn del baseball, og kan derfor uden tøven sættes på hylden med Herre romaner.

Dennis Lehane har skrevet flere næsten sagnomspundne romaner, og har desuden skrevet krimier. En del af hans romaner er filmatiseret, det gælder bl a. Mystic River og Shutter island, sidstnævnte instrueret af Martin Scorsese. Her skriver han USAs historie, med udgangspunkt i Boston i årene efter anden verdenskrig. Han skriver grundigt, både når han beskriver historiske begivenheder og når han beskriver mennesker. Man kommer ind under huden, så historien bliver nærværende og væsentlig. Romanen er første del af en planlagt trilogi.

Annie Dillard skriver om samme emne i sin stor anlagte De levende, der udkom i 2010. Også i hendes roman flettes flere familiers skæbner sammen med verdenshistorien og hinandens, men tiden er en anden. Nærværende roman placerer sig tidsmæssigt senere end De levende, dvs. omkring 1920.

En dejlig roman, der virkelig skaber kød på historiens skelet og gør begivenheder og mennesker levende. Lehane skriver fantastisk, og jeg vil tro filmrettighederne er solgt for længst.


litteratursiden.dk

d. 28. mar. 2011

af

af

Zenia Johnsen

d. 28. mar. 2011

Gedigen murstensroman om kærlighed, venskab, korruption, intriger og raceskel fra dengang, USA ikke var helt færdigbagt. Danny er strisser i Boston. Han er søn af irske immigranter, og med en far, der...


Jyllands-posten

d. 25. mar. 2011

af

af

Niels Lillelund

d. 25. mar. 2011


Berlingske tidende

d. 15. apr. 2011

af

af

Jan Hedegaard

d. 15. apr. 2011


Weekendavisen

d. 1. apr. 2011

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 1. apr. 2011


Kristeligt dagblad

d. 4. apr. 2011

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 4. apr. 2011


Børsen

d. 25. mar. 2011

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 25. mar. 2011