Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den hvide djævel


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Matias og Ali er ude at svømme, da de finder en menneskehånd i en pose på bunden af havet. De bliver viklet ind i en spændende jagt på morderen!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Vibeke Axelsen

2007

Bogen er i serien Dingo. Blå med tre prikker og et lix-tal på 17. Den kan læses fra ca. 11 år, og den vil tiltrække de børn, der er til krimi og handling fyldt med action. Den er egnet til fritidslæsning.

Genren kan betegnes som en kriminalroman for børn. Den handler om drengen Matias - som sammen med sine to kammerater - bliver viklet ind i forbrydelser som bl.a. drab og menneskehandel. I fællesskab med politiet er børnene med til at opklare forbrydelsen og fange forbryderne. Synsvinklen skifter imellem de tre børn, men den er dog dominerende hos Matias. Fortælletempoet er højt, og der er ind imellem voldelige og ulideligt spændende passager, så det bliver svært for læseren at lægge bogen til side, før den sidste side er læst og det hele opklaret. Ofte skal man holde tungen lige i munden for at følge handlingen, da hændelserne kommer så hurtigt efter hinanden uden nøjere forklaring. Det fordrer en opmærksom læser, der kan lægge to og to sammen. De markante og farvemættede illustrationer understreger spændingsmomentet og dramatikken.

Det er den fjerde bog i serien om Matias. De andre er: Slangekniven, Nøglen til nr. 61 og Den japanske pistol. Den er skrevet i samme stil som de foregående.

Fans af de foregående bøger i serien får endnu en god og spændende historie med et velkendt persongalleri og miljø.