Bøger / faglitteratur / vejledninger

Den indendørs køkkenhave


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om at dyrke grøntsager indendørs hele året rundt. Afsnit om planlægning, pladsforhold, luftfugtighed, redskaber og forebyggelse af sygdomme. Trinvise vejledninger i at dyrke mikrogrønt, skud, urter, græs, spirer, svampe, salat, radiser, gulerødder, grønkål, bladbede, spinat, rødbeder, chili, kartofler og tomater.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2015

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 9. feb. 2015

En bog om dyrkning af grøntsager indendørs, der henvender sig både til den læser, der ikke selv har have, og til haveejeren der drømmer om hjemmeavlede grøntsager året rundt.

Forfatteren er amerikansk biodynamisk landmand. Bogen er delt op i tre dele, hvor den første del kommer omkring de overvejelser og forberedelser, man bør gøre sig, før man begynder at dyrke grøntsager indendørs. Fx planlægning, pladsforhold, luftfugtighed, redskaber og forebyggelse af sygdomme. Anden del giver mere konkrete anvisninger på dyrkning af mikrogrønt, urter, spirer og svampe indenfor, mens tredje del præsenterer dyrkning af lidt større grøntsager som radiser, gulerødder, chili, tomater og kartofler. Ved hver grøntsag gennemgås forberedelse, såning, pasning og høst. Bagerst afrundes bogen med en konklusion, henvisninger til hjemmesider samt register. Illustreret med farvefotos.

Informativ grundig køkkenhavebog, der har flyttet dyrkningen af grøntsagerne indendørs, hvilket muliggør hjemmeavlede grøntsager året rundt. Fine trinvis vejledninger, der gør bogen let at gå til.

Der findes flere havebøger om køkkenhaven på altanen fx Altanen, der kan inspirere den samme målgruppe, men dette er den første bog, jeg har set, hvor køkkenhaven flyttes helt ind i huset.