Bøger / faglitteratur

Den inkluderende skole i praksis


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om den inkluderende folkeskole med fokus på inklusionsarbejdet i praksis.

Indhold

Del 1 - Arbejde med AKT - Adfærd, kontakt og trivsel (Rasmus Alenkær: Hokus, pokus, ro : adfærdsledende kommunikation i undervisningen. Christian Varming: Den pædagogiske stifinder : AKT-medarbejderens rolle i den inkluderende skole. Konstruktiv konflikthåndtering og (elev)mægling : i den inkluderende skole / Christian Varming og Marie Kring. Mike KcKeon: Arbejdet med AKT i Newham. En introduktion til classroom management og school management / Bodil Bang-Larsen og Ole Bang-Larsen). Del 2 - Udvikling i praksis (Neil Berry: Minus til plus. Inklusion gennem lokal kompetenceudvikling : en præsentation af tre skoleudviklingsredskaber / Sidsel Werner og Hallvard Håstein. Rasmus Alenkær: Den nødvendige refleksion : refleksion i den lærende og inkluderende skole. Daniel Hald: Intern konsultation i praksis : AKT-koordinatoren som leder af refleksive udviklingsprocesser. Jørn Nielsen: Inklusion forstået som udviklende fællesskaber). Del 3 - Undervisning (De dygtige elever skal også inkluderes : dynamisk holddeling i praksis / Mette Cramer og Torben Mørup. Én for alle og alle for én : om læring i fællesskabet / Kirsten Hartmann og Anne Line Dam Hansen. Christian Quvang: Sådan husker vi det : En "samtale" med to unge og deres oplevelser i en ekskluderende skole)


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2008

af

af

Jens Verner Nielsen

d. 13. okt. 2008

Bogen henvender sig til studerende og til undervisere i grundskolen med interesse for skoleudvikling i retning af en inkluderende skole med fagligt og socialt udbytte for alle elever.

Bogens artikler beskriver, hvordan den foregående grundbogs teorier er blevet eller kan blive praktiseret. De fleste af forfatterne har selv gennemført inkluderende klasse- eller skoleudvikling - ofte i samarbejde med redaktøren, der selv er forfatter til flere afsnit. Og det er ikke de mindst spændende! To artikler beskriver engelske forhold, resten danske - fra Esbjerg. Del 1 fortæller i fem artikler om AKT-arbejdets muligheder i inkluderingsprojekter. Del 2 er den egentlige praksisdel med fem artikler med ikke altid lige konkrete eksempler på inkluderingspraksis, og i del 3 om undervisning kommer vi tæt på et par projekter. Tilsammen giver artiklerne et alsidigt overblik over inkluderende skolepraksis. Efter hvert af de 13 kapitler er der henvisninger til supplerende læsestof.

Bogen udkommer i forlængelse af Den inkluderende skole - en grundbog, 2008, som dog ikke er nogen nødvendig forudsætning. Den er ikke så direkte og klar i mælet som Bjarne Nielsens Problemadfærd i skolen, 2008. Den har målgruppe fælles med Inklusion i praksis, 2006 ved Lejf Moos.

Det er en lidt blandet landhandel med både kloge og nyskabende praksisbeskrivelser i sammenhæng med artikler overvejende til refleksion og andre med mere diffuse undervisningsforslag og teoretiske betragtninger.


Undervisere.dk

Årg. 3, juni (2009)

af

af

Helle Bjerregaard

Årg. 3, juni (2009)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 46, nr. 1/2 (2009)

af

af

Birhte Frey

Årg. 46, nr. 1/2 (2009)


Dansk pædagogisk tidsskrift

2008, nr. 4

af

af

Bodil Christensen

2008, nr. 4