Bøger / faglitteratur

Den levende krop


Beskrivelse


Guide til hvordan man kan komme ovenpå efter en depression eller en periode med stress. Indeholder træningsprogram til træning af åndedræt, krop og mental koncentration, samt cd med tre afspændingsprogrammer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 1. dec. 2011

Bogen indeholder et træningsprogram, som henvender sig til personer, som ønsker hjælp til at komme ovenpå efter en periode med stress eller depression. Forfatteren fortæller at hendes træningsprogram dog også er velegnet til gigtramte og andre med ryg- eller nakkeproblemer.

Sanne Simmelsgaard er idrætslærer og pilatesinstruktør, men alligevel oplevede hun, at hun efter en periode med depression og stress ikke kunne bruge den form for træning, hun kendte. Hun havde brug for en mere blid form for træning, og derfor udviklede hun træningsprogrammet "Den levende krop". Hendes udgangspunkt er, at krop og sjæl/psyke er en helhed, og derfor skal man træne både kroppens og psykens styrke, smidighed og balance med udgangspunkt i åndedrættet. Programmets elementer er åndedrætsøvelser, styrke- og bevægelighedsøvelser, konditionstræning, udstrækning og afspænding. Inden selve træningsprogrammet bliver præsenteret, fortæller hun om sit eget liv og sit forløb med stress og depression. Til mange af øvelserne har man brug for en redondobold og et flexbånd. Med bogen følger en cd med afspændingsprogrammer.

Til nogenlunde samme målgruppe har vi fx Vejen til naturlig sundhed, 2008, og Stress : den moderne udfordring men også andre bøger om åndedrætsøvelser, men selvfølgelig ingen med dette program.

Forfatteren anbefaler, at man følger et instruktionskursus hos hende for at få det fulde udbytte, men har man mod på at prøve selv, er bogens instruktioner nemme at følge.