Bøger / faglitteratur

Den selvforsynende familie


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Nær Svendborg bor familien Egelund/Vermehren, der "gør det selv" - dyrker haven og holder husdyr, så de er 75% selvforsynende.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2017

af

af

Frederik Nielsen

d. 30. maj 2017

Inspirations- og opslagsbog til selvforsyning. Kan bruges bredt til at finde inspiration til selvforsyning i højere eller mindre grad eller hvis du har masser af plads og gerne vil prøve kræfter med at producere en større del af det som du er afhængig af i dagligdagen.

Familien Egelund/Vermehren bor uden for Svendborg og er oppe på at være 75% selvforsynende og de har ikke nået deres mål endnu. Bogen er fyldt med gode ideer og råd og kan bruges bredt til små projekter eller hvis målet er selvforsyning. De beskriver hvordan de har bygget deres have op med grøntsager, frugttræer, bærbuske, krydderurter og dyrehold. Bogen belyser pasningen af haven med "no-dig"-metoden samt hjælp til ukrudt, sygdomme og skadedyr, pleje af redskaber og opbevaring af høsten. Den gennemgår også familiens dyrehold med høns, gæs, ænder, får, grise og bier samt regler og love på området og til sidst hvordan man kan blive selvforsynende også med vand, varme og elektricitet.

Bogen er lækker og overskuelig med flotte billeder og tegninger til teksten, som rummer det meste af den viden man har brug for når man vil leve af sin køkkenhave og også være selvforsynende med kød.

Især Den nye komplette håndbog i selvforsyningDet enkle livTil husbehov har været en inspiration for bogen ligesom den var det for bøgerne om Bonderøvens levestil fx Det enkle liv. Ellers kan fx Til husbehov nævnesIsær Den nye komplette håndbog i selvforsyning har været en inspiration for bogen ligesom den var det for bøgerne om Bonderøvens levestil fx . Ellers kan fx Til husbehov nævnesIsær Den nye komplette håndbog i selvforsyning har været en inspiration for bogen ligesom den var det for bøgerne om Bonderøvens levestil fx Det enkle liv. Ellers kan fx nævnes.


Praktisk økologi

Årg. 37, nr. 3 (2017)

af

Årg. 37, nr. 3 (2017)