Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den sorte kappe


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Der er halloween. Carl er til fest hos Ida. En fest med uhygge. Alle er klædt ud. Men hvis drengen med den sorte kappe og masken ikke er Magnus, hvem er det så?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2012

af

af

Mads Overmark

d. 25. sep. 2012

Ifølge forlaget kan bogen bruges til tosprogede elever. Den kan også anvendes til de børn på mellemtrinnet, der har behov for ekstra læsetræning eller til fritidslæsning.

En formummet gæst dukker op til en halloween-fest for børn. Det er en tyv, som stjæler gæsternes værdier. Han bliver jagtet, fanget og viser sig at være en tyran fra en af de ældre klasser. Han har mobbet hovedpersonen gennem en længere periode, men børnene giver ham en chance, og alle ender som venner. Forsiden i farver er nærmest skræmmende og sender et signal om gys og gru. Det står noget i kontrast til indholdet, selvom de sort-hvide tegninger inde i bogen er ret uhyggelige. Den store forskel på illustrationer og indhold gør det svært at fastslå en målgruppe. Gyser elskerne vil nok blive skuffede, og de fortællingen egner sig til, vil vælge bogen fra på grund af forsiden. Sprog og indhold er enkelt og velegnet til 2.-4. klasse.

Halloween er veleget til gyserfortællinger og er brugt en del gange bl.a. i novellesamlinger for børn. Layoutet er som de øvrige titler i resten af Café-serien.

En god lille fortælling, men i en ramme der gør at målgruppen bliver noget diffus.