Bøger / skønlitteratur / krimi

Den svenske løgner


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Den danske journalist Ketil Brandt skal egentlig blot holde ferie i Stockholm. Da han bliver vidne til et drab på åben gade, kan han ikke lade være med at undersøge sagen, der viser sig at indblande udenlandske ambassadører, politikere og stormagtspolitik, hvor man ikke er bange for at bruge vold eller det, der er værre.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2013

af

af

Michael Olsen

d. 27. feb. 2013

Det er oplagt for læsere af Henrik Bruns to tidligere krimier at fortsætte med denne tredje af slagsen, ligesom Den svenske løgner har noget at tilbyde læsere af moderne danske krimier med et politisk islæt.

Henrik Bruns serie om den temperamentsfulde danske journalist Ketil Brandt fortsætter her i det tredje bind, og forhåbentlig er det ikke det sidste, vi kommer til at høre om ham. Forfatteren er selv journalist, og det synes jeg, at man kan mærke både i skrivestilen, men også i miljøtegningen, der med sine detaljer er med til at give et forholdsvist troværdigt billede af journalistgerningen samt i denne krimis tilfælde forholdet imellem politikere, journalister og spindoktorer. Bogen er nem at komme ind i, og den holder ens opmærksomhed indtil sidste side er vendt, altså en klassisk pageturner. Den svenske løgner er en moderne dansk krimi med en journalist i hovedrollen, der uforvarende bliver trukket ind i et beskidt internationalt politisk spil, hvor man ikke viger bort fra vold og det, der er værre.

Selv om Den svenske løgner er tredje bind i serien om Ketil Brandt, så kan den godt læses for sig selv. Har man læst hele serien, så kan Leif Davidsens bøger være et godt bud at kaste sig over efterfølgende.

En klassisk pageturner, hvor man som læser meget hurtigt bliver fanget ind og næppe slipper bogen før sidste side er vendt. Krimien kan klart anbefales.


Politiken

d. 16. mar. 2013

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 16. mar. 2013


Weekendavisen

d. 27. mar. 2013

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 27. mar. 2013


Kristeligt dagblad

d. 21. mar. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 21. mar. 2013