Bøger / faglitteratur / undersøgelser

Den tilsidesatte bog : om den moderne billedbog i dagtilbud : undersøgelse, diskussion og teoretisk ramme for billedbogen i pædagogisk arbejde


Beskrivelse


Om nødvendigheden af at børnebøger formidles af pædagoger i daginstitutionerne for børn mellem 1 og 6 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ulla Møller

2007

Primært en undervisningsbog til brug på pædagoguddannelserne. Personale i daginstitutioner, i indskolingen og på biblioteker samt medlemmer af forældrebestyrelser og andre forældre kan have en vis interesse i bogen.

Forfatteren er lektor på Jydsk Pædagogseminarium, Randers og har skrevet flere artikler om børnelitteratur. Bogen er en viderebearbejdelse af en tidligere offentliggjort undersøgelse af samme navn. Den er til dels en interviewundersøgelse, der vil tage pulsen på bøger, der bliver læst i dagtilbuddet. Tesen er at den moderne, eksperimenterende billedbog har trange kår her. Sproget er unødigt akademisk, selv med en mangeårig erfaring og interesse for formidling af børnelitteratur er det svært at følge tråden og bevare interessen. Bogen slutter med et lille fem siders børnelitteratur-pædagogisk leksikon som måske kan definere nogle begreber hos de pædagogstuderende, men som ikke når i dybden. Pudsigt nok knytter omslaget an til den klassiske børnelitteratur.

Ingen andre bøger anlægger netop denne synsvinkel på billedbogen, men som det ses af de mange referencer er der andre titler, hvis forfattere også forholder sig analytisk til børnelitteraturens vilkår i dagens Danmark. Bøger der virkelig fungerer som øjenåbnere for den interesserede læser.

Forfatterens gode hensigt bag bogen er tydelig. Også billedbøger der er skrevet i det 21. århundrede har deres plads i daginstitutionerne. Desværre når hendes argumentation ikke sit mål, og læseren bliver ikke overbevist.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 10 (2008)

af

af

Tonny Hansen

Årg. 125, nr. 10 (2008)