Bøger / faglitteratur

Den umoralske politiker


Beskrivelse


Gennem eksempler fra den politiske scene beskriver forfatteren, hvordan politikerne omgår sandheden og handler dobbeltmoralsk, og det beskrives hvordan moralen bruges som et middel i dansk politik.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2018

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 25. sep. 2018

Moral er godt, dobbeltmoral er - en analyse af politikernes moral og etik, belyst med eksempler fra virkelige sager. Bogen er til de politisk interesseret, journalister eller mennesker der arbejder med kommunikation.

Den tidligere formand for etisk råd Jacob Birkler skriver om politikernes moral og mangel på sammen. Bogen er delt op i fem kapitler der alle kredser om de danske politikeres moralske og etiske ståsted. Via eksempler valgt bredt blandt folketingets partier uddybes de forskellige vinkler på emnet. Alle eksempler er valg ud fra offentlig kendte episoder, hvor en politiker har sagt eller gjort noget, der på en eller anden måde illustrerer forfatterens pointer. Bogen er en del af serien "Til tiden" fra Gyldendals forlag.

Bogen er et interessant indspark i en samfundsmæssig debat om hvorvidt danskerne moral er vigende og om politikerne udelukkende er levebrødspolitikere, der mest af alt er interesseret i magten og ikke nødvendigvis er i stand til at bevare deres personlige integritet. De mange eksempler i bogen fungere rigtig godt og de kontekster forfatteren bygger op omkring dem er væsentlige for forståelsen af hvordan moral, etik og tillid er vigtige markører når borgerne skal genvælge en politiker.

Der er rig mulighed for at læse om politiske skandalehistorier i bogen SkandalemaskinenMoralpolitik i Danmark og den magtpolitiske vinkel beskrives i bogen Moralpolitik i DanmarkDer er rig mulighed for at læse om politiske skandalehistorier i bogen Skandalemaskinen og den magtpolitiske vinkel beskrives i bogen .


Jyllands-posten

d. 4. nov. 2018

af

af

Jette Elbæk Maressa

d. 4. nov. 2018


Kristeligt dagblad

d. 2. okt. 2018

af

af

Henrik Hoffmann-Hansen

d. 2. okt. 2018


Social kritik

Årg. 30, nr. 156 (2018)

af

af

Knud Vilby

Årg. 30, nr. 156 (2018)