Bøger / skønlitteratur / roman

Der er aldrig nogen ende på Paris


Beskrivelse


Jeg-personen fortæller om Paris, sit eget litterære forfatterskab og om Ernest Hemingway, som han beundrer. Hovedpersonen skildrer byen igennem egne oplevelser og fortid, og den litterære historie som byen bærer på.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2018

af

af

Sanne Mendel

d. 1. nov. 2018

Smuk og eftertænksom metaroman om Paris' og de store litterære forfattere, som har haft tilknytning til byen. For læsere som holder af eftertænksomme og dybsindige romaner.

Vores fortæller, jeg-personen, elsker Paris og er dybt fascineret af byen og dets litterære og kunstneriske historie. Han beskriver byen, huse, gader og stræder, og berømte caféer hvor Scott Fitzgerald og Ernest Hemingway mødtes. Sidstnævnte er fortællerens store idol, som han selv synes han ligner fysisk. Litterært forsøger han at ligne ham. Vores jeg-person, som er dybt optaget af begrebet ironi, fortæller om alle de kunstneriske mennesker, som har gået i Paris' gader. Han fortæller deres historie og om hvordan de har påvirket Paris. Hans fortællinger flettes sammen med historien om hans eget liv, fortid i Paris og hans dybe fascination af Ernest Hemingway. Bogens titel er en henvisning til en af Hemingways mest berømte romaner. Bogen indeholder til sidst en oversigt over citerede værker.

Eftertænksom og særdeles velskrevet roman, som er en helt særlig læseoplevelse. Det er en roman som skal læses langsomt og nydes. Kan anbefales til alle, som ønsker en rolig og dybsindig roman.

Det er en meget unik roman, som er helt sin egen. Det kan anbefales at supplere læsningen med Ernest Hemingways Der er ingen ende på Paris (Den reviderede udgave).


Weekendavisen

d. 15. feb. 2019

af

af

Klaus Rothstein

d. 15. feb. 2019