Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det fortryllede skjold


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Hassel vil gerne redde Nellikes folk fra den grumme jætte Gru. Hun tvivler meget på Hassels evner, men han viser sig at være lige så modig som elverdronningens riddere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Helle Andersen

2007

Beregnet til de lidt øvede læsere fra 9 år. Til drenge og piger, der elsker kombinationen af spænding, eventyr, fantasy og forelskelse. Velegnet som læsetræning og frilæsning såvel i skolen som hjemme.

Første af otte bind i serien Elverdronningens riddere. Bogen har en dramatisk forside, en pirrende bagsidetekst og et smukt layout. Præsentationen af elvernes dronning Ærenpris og hendes rige og de efterfølgende 14 handlingsmættede kapitler er skrevet med stor, åben og læsevenlig typografi. Sproget er klart og præcist og samtidig krydret med mange poetiske vendinger. Jan Kjærs tegneserieagtige illustrationer understøtter fint teksten. Jætten Gru hærger på borgen i Klippedal. Nellike slipper derfra og opsøger Ærenpris. Stalddrengen Hassel melder sig til at slå fjenden ihjel. Nellike er skuffet, for hjælperen burde da være en berømt ridder. Store farer lurer undervejs, for i skyggernes rige holder trolddom og mørke kræfter til. Hassel og Nellike er modige, og sammen finder de det fortryllede skjold, hvormed de til sidst fælder Gru. Og Hassel bliver nu væbner.

Målgruppen, som også læser serierne Enya, Sagaen om Sigurd og Drageherren får her ikke kun et spændende afsnit, men en hel og afrundet fortælling, der så med sine lix 22 er noget sværere at læse.

En særdeles vellykket start på en ny fantasyserie. God underholdning og træning inden læserne i 3. og 4. klasse kaster sig ud i genrens større bøger uden illustrationer. Anbefales varmt til både skole- og folkebibliotek.


Læsepædagogen

Årg. 55, nr. 4 (2007)

af

af

Hanne Pilgård

Årg. 55, nr. 4 (2007)