Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Det gamle Rom


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En lille fagbog om livet i oldtidens mægtige romerrige. Bogen fortæller, om hvordan livet var blandt både rige og fattige romere. Der er også kapitler om bl.a. gladiatorkampe, væddeløb, den romerske hær, kejserne og om hvad vi har lært af romerne.

Indhold

Fra landsby til kejserby ; Livet i byen ; Vand og ild ; Familien ; Slaverne ; En rig mands hus ; Børnene ; Fester og væddeløb ; Roms største teater ; Kejser Augustus ; Lov og ret ; Mange guder ; På landet ; I fjendeland ; Volde, mure, veje og broer ; Vi har lært af romerne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2003

af

af

Ingrid Jensen (skole)

d. 20. feb. 2003

Serien De små fagbøger har med sine mangeartede emner fået en bemærkelsesværdig plads på skolebiblioteket og hos lånerne. En ny titel Det gamle Rom viser igen, at der med en let læselig og kortfattet tekst kan formidles en faglig viden på en overskuelig og underholdende måde, der tilgodeser mellemgruppens primære behov for en hurtig orientering i et emne. Overfladisk, ja - men for den, der vil vide mere, er den en anspore og giver et godt overblik over relevante ting fra en periode og en kultur, som spiller en rolle såvel i kristendom og historie som i almen viden. Bogen starter med et kort, der viser Romerrigets største udstrækning og fortæller derefter fra kejsertidens Rom bl.a. om livet i by og på land, i familierne blandt rige og fattige, om religion, om hæren, om kejser Augustus, om samfundets struktur og sluttelig lidt om, hvad vi har lært af romerne. Den tospaltede tekst rummer meget, er spændende læsning og ofte fulgt op af forklarende tegninger. Bogen er velegnet som supplement til undervisningen og til selvstændigt arbejde i 4.-6. klasse.


Folkeskolen

Årg. 120, nr. 17/18 (2003)

af

af

Hans Erik Berthelsen

Årg. 120, nr. 17/18 (2003)