Bøger / skønlitteratur / romaner

Det sorte hus


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Jack Sawyer, som for mange år siden var i kamp mod det onde i en anden verden, er nu pensioneret politimand. Da han alligevel bliver involveret i en sag om en seriemorder, dukker det onde op igen, og Jack må endnu engang tage kampen op.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2002

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 25. nov. 2002

Gysergenrens svar på Einstein og Bohr følger her op på deres næsten 20 år gamle mesterværk Talismanen (dansk udg. 1994). Hovedpersonen fra dengang, drengen Jack Sawyer, er ikke alene blevet voksen. Han har allerede trukket sig tilbage fra et belastende job i politiet, og lever en fredelig tilværelse i et idyllisk hjørne af Wisconsin. Han har ikke længere nogen erindring om de begivenheder han gennemlevede som barn, da han i en anden verden, Territorierne, kæmpede mod og vandt over onde kræfter. Det er således uden at ane hvor sagen vil bringe ham hen, at han engagerer sig i jagten på en kannibalistisk seriemorder i området. Det sorte hus er i alle henseender et overdådigt og voldsomt værk, der jonglerer med alt hvad gysergenren selv har skabt kombineret med referencer til litteratur, historie og myter generelt. Det hele bliver serveret med en sjat hverdagsagtig lillebyidyl og indimellem et hurtigt glimt i øjet. Det burde ikke fungere, men det gør det. Bogen ligger allerede på de amerikanske bestsellerlister, og også de mange danske horror og fantasy læsere vil sukke over, at den ikke engang er 650 sider lang.


litteratursiden.dk

d. 24. mar. 2003

af

af

Jette S. F. Holst

d. 24. mar. 2003

Stephen King og Peter Straub skrev i 1984 romanen "Talismanen" sammen. Det var et langt og til tider temmelig uhyggeligt eventyr om drengen Jack, som rejste tværs over USA og gennem andre verdener for...