Bøger / faglitteratur

Det vidste du heller ikke om Danmark


Beskrivelse


Anderledes Danmarkshistorie med fokus på nogle af de skæve historier og detaljer, som har været med til at skabe det Danmark vi kender, bl.a. om nordatlantiske besiddelser, brætspil og andre lege for voksne, vikingevask, folkesagn og myter, klæder fra udlandet, lokale drikke og vandforsyning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2020

af

af

Martin Minka Jensen

d. 9. mar. 2020

Populærhistorisk udgivelse, der fortæller historien om forskellige kulturhistoriske emner. For historieinteresserede og interesserede i skæve fakta.

I værket fortælles historien om nogle lidt mere nicheprægede og dog velkendte emner. Emner som er almen kendt og forankret i vores kulturhistorie, men som vi muligvis ikke kender baggrunden for, da de ikke fortælles i de mere almindelige historiske værker. Tidsmæssigt springer den i fokus, så værket er ikke opstillet tidsmæssigt kronologisk. Emnerne er lige fra koloniseringen af Grønland, isens oprindelse, snapsens historie, syn på alderdommen, sodavandens indtog i Danmark og meget andet. Værket er gennemillustreret. Den efterfølger Det vidste du ikke om Danmark af historiker Rasmus Dahlberg og billedkunstner Mai-britt Schultz.

Alsidigt og anderledes historisk værk. Den lettere skæve tilgang til både emnevalg og fortællestil gør det til en spændende læseoplevelse. Fokus på de mere kulturhistoriske idiosynkrasier i Danmark vil henvende sig til et bredere publikum. Værket behøves ikke at læses kronologisk, da det skiftende fokus på den måde virker fragmentarisk.

Den minder om serien "Unyttige historiefacts", såsom Unyttige historiefacts - mad & drikkeUnyttige historiefacts - sport & spilUnyttige historiefacts - krig & konflikter, Unyttige historiefacts - sport & spil og Unyttige historiefacts - krig & konflikterDen minder om serien "Unyttige historiefacts", såsom Unyttige historiefacts - mad & drikke, og Unyttige historiefacts - krig & konflikterDen minder om serien "Unyttige historiefacts", såsom Unyttige historiefacts - mad & drikke, Unyttige historiefacts - sport & spil og .


Berlingske tidende

d. 26. mar. 2020

af

af

Peter Nedergaard

d. 26. mar. 2020