Leksikon for de yngste
Bøger / faglitteratur til børn
Bog, 1. udgave, 2018
Emneord
Dyreleksikon for de yngste
Dinosaurleksikon for de yngste
Vores verden - leksikon for de yngste
Vilde bedrifter : leksikon for de yngste
Havet : leksikon for de yngste
Ben Hubbard
Jorden : leksikon for de yngste
Andrea Mills
Biler og andre seje maskiner : løft-flappen bog for de yngste
Kroppen : leksikon for de yngste
Bipasha Choudhury
Dyr fra hele verden : løft-flappen bog for de yngste
Bondegården : løft-flappen bog for de yngste
Myter og legender : leksikon for de yngste
Minder om
Dinosaurbogen
John Woodward
Min bog om fossiler
Dean Lomax
Gåden om fortidsdyr
Ina Fischer Andersen
Dinosaurerne var her : en bog om de danske dinosaurer
Hanna Piorska
Jorden : leksikon for de yngste
Andrea Mills
Kroppen : leksikon for de yngste
Bipasha Choudhury
Dinosaurer
Henrik Enemark
Leksikon for de yngste
På opdagelse! - dinosaurer
Andrea Mills
100 ting du bør vide om: dinosaurer
Steve Parker
Anmeldelser (1)
Bibliotekernes vurdering
d. 25. feb. 2019
af
af
Morten Brynildsen
d. 25. feb. 2019
Farverigt, flot dinoleksikon, som far eller mor kan læse sammen med de mindre børn og større dinonørder, kan læse selv. En god introduktion til 75 fortidsøgler og deres svære dinonavne. Fra 6 år og op.
Omfangsrigt dinosaurleksikon på over 200 sider skrevet for børn. Fotorealistiske dinosaurer fremvist på baggrunde af naturfotos eller computertegnede landskaber. Vi lærer om dinosaurernes tidsaldre - hvem levede hvornår? - og livet som enten landlevende rovdyr, planteæder, flyveøgle eller dybhavsskabning. 75 dinosaurer og deres mest fremtrædende kendetegn gennemgås, og til sidst kan man læse om palæontologens arbejde. I samme serie findes Leksikon for de yngsteDyreleksikon for de yngste og Dyreleksikon for de yngsteOmfangsrigt dinosaurleksikon på over 200 sider skrevet for børn. Fotorealistiske dinosaurer fremvist på baggrunde af naturfotos eller computertegnede landskaber. Vi lærer om dinosaurernes tidsaldre - hvem levede hvornår? - og livet som enten landlevende rovdyr, planteæder, flyveøgle eller dybhavsskabning. 75 dinosaurer og deres mest fremtrædende kendetegn gennemgås, og til sidst kan man læse om palæontologens arbejde. I samme serie findes Leksikon for de yngste og .
Ved første øjekast virker kombinationen af naturfotos, computer-illustrationer og fotorealistiske dinoer som en rodet affære. Men man læser sig hurtigt varm på layoutet, og børn vil sluge bogen uden forbehold. Teksterne er lette at gå til og dygtigt målrettet de mindste, fx er de latinske navnes udtale forenklet: Suchomimus bliver til SU-ko-MI-mus.
Bliver det for meget med farveorgiet her, kan Børnenes leksikonBørnenes store bog om dinosaurer anbefales, det er smukt, klassisk layoutet og inddrager også andre fortidsdyr end øgler. Er man til lidt dybere fagligt niveau, er Børnenes store bog om dinosaurer er god bud, den er meget omfangsrig og tilmed oversat af en dansk dinoforsker, så niveauet er højtBliver det for meget med farveorgiet her, kan Børnenes leksikon anbefales, det er smukt, klassisk layoutet og inddrager også andre fortidsdyr end øgler. Er man til lidt dybere fagligt niveau, er er god bud, den er meget omfangsrig og tilmed oversat af en dansk dinoforsker, så niveauet er højt.