Bøger / skønlitteratur / digte

Dionysos' Altar : Gedichte aus Kopenhagen und Kos
Dionysos' alter : digte fra København og Kos


Beskrivelse


Dansk/tysk digtsamling med stregtegninger, inspireret af København, Botanisk Have og Kos. For læsere med interesse for botanik, græsk mytologi og tysk sprog.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2024

af

af

Michelle From Hoxer

d. 16. feb. 2024

Dansk/tysk digtsamling med stregtegninger, inspireret af København, Botanisk Have og Kos. For læsere med interesse for botanik, græsk mytologi og tysk sprog.

Digtsamlingen indeholder i alt 50 digte, parallelt på både dansk og tysk, fordelt på tre suiter: København, Botanisk Have og Kos. Med udgangspunkt i de tre steder bevæger digteren sig rundt og lader sig inspirere af specifikke steder, planter og græske statuer. Digtet Hovedbanegården indledes således: "Hovedbanegårdens / gamle symbol / det bevingede hjul / svæver over byen / kobbergrønt og blåt.". Indimellem de mere konkrete sansninger, indgår besjælede beskrivelser af byen og omgivelserne: "Himlen fanger / kulden ind / jager vinde / finder skyer / puster forsigtigt / sagte hemmeligt / os bag ørerne / og mig / i mit ansigt". Titlen "Dionysos' alter" refererer til en ruin på øen Kos for den græske gud for vin og livsnydelse, Dionysos. Bogen indeholder også en række illustrationer, stregtegninger, udført af digteren selv, der også er grafiker.

Digtene er fabulerende og højstemte og fremstår stilistisk en smule altmodisch. Læsere med særlig interesse for tysk sprog vil sandsynligvis få mest ud af samlingen.

Græsk mytologi indgår fx i C. Y. Frostholms LaurbærdialogerneSapfoJeg er grønnere end græs - ligesom den græske oldtidsdigter Sapfo i de seneste år blevet gendigtet af flere danske digtere, bl.a. Sapfo og Jeg er grønnere end græsGræsk mytologi indgår fx i C. Y. Frostholms Laurbærdialogerne - ligesom den græske oldtidsdigter i de seneste år blevet gendigtet af flere danske digtere, bl.a. og Jeg er grønnere end græsGræsk mytologi indgår fx i C. Y. Frostholms Laurbærdialogerne - ligesom den græske oldtidsdigter Sapfo i de seneste år blevet gendigtet af flere danske digtere, bl.a. Sapfo og .