Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dommedagsmaskinen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I dr. Zakarovs hjemland Zaragonien er en trussel fra fortiden blevet vækket til live igen, en dommedagsmaskine, som kun kan standses af doktor Zakarov. Viggo og Mylle hjælper doktoren bl.a. ved at hypnotisere ham.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2012

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 11. okt. 2012

Det 4. fjerde bind i den humoristiske serie om den gale doktor Zakarov og hans to venner drengene, Viggo og Mylle, er for børn, især drenge, fra 9 til 11 år. Det er underholdning, i den bedre ende, med et lidt skørt tvist. Det er ikke strengt nødvendigt at læse bindene i rækkefølge, når man kender seriens "set-up".

I dette bind ser Viggo og Mylle Superdrengen i tv, der slås mod Den Gale Professor, og de prøver at hypnotisere Mylles mor, og det får de senere brug for, for at kunne, da de deres nabo, doktor Zarkov, bliver rodet ind i en affære der fører tilbage til hans hjemland Zaragonien, en dommedagsmaskine, og nogle mystiske mænd i en sort varevogn. Viggo og Mylle hjælper Zarkov, og kommer tæt på hans fortid, og hjælper ham til at huske ved, at hypnotisere ham. Historien er ret original, elementær spændende og sjov indenfor genren "gal eller genial videnskabsmand", og de mange humoristiske illustrationer sort/hvid bidrager smukt til det. Der er en dejlig dynamik i samspillet mellem illustrationer og tekst. Teksten er ret beskrivende, og bruger også en del dialog og det er ikke kun dialogen der driver historien, men også en portion spænding, der bl.a. opbygges af de mange små beskrivelser. Forside og bagsidetekst passer til indhold.

Der er mindelser om Dennis Jürgensen a la Bøvl med bandagerne og serien om Cornelius Krut der har samme illustrator og humor.

Det er stadig en spændende, humoristisk og underholdende serie, der fungerer til målgruppen.