Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dostojevskijs Forbrydelse og straf


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gendigtning af det klassiske værk om den fattige studerende Rodion Raskolnikov, der bliver dobbeltmorder efter at have planlagt og udført et rovmord på en pantelånerske. Pengene fra mordet glemmer han imidlertid, og mens han frygter for at blive afsløret for sin forbrydelse, reflekterer han i febervildelse over, om det måske er iorden for nogen at slå ihjel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2011

af

af

Zenia Johnsen

d. 2. nov. 2011

Gendigtning af russisk klassiker i ny indpakning til læsere fra 13 år. Inspirerende og udfordrende værk til undervisning i folkeskolens ældste klasser og gymnasiet.

Den unge og fattige studerende Rodion Raskolnikov planlægger og eksekverer et rovmord på en pantelånerske, hvilket udvikler sig dramatisk og gør ham til dobbeltmorder. Pengene, som han i det mindste kunne have fået ud af mordet, glemmer han, da han flygter fra åstedet. I dagene, der følger, plages han af en intens feberhed tilstand, mens han skiftevis diskuterer moral med sig selv og fortvivler og frygter at blive afsløret og straffet. Dostojevskijs originale værk regnes for at være et eksistentialistisk mesterværk om forbrydelsens psykologi. Tematisk er romanen et fremragende og eviggyldig partsindlæg i en moralsk og etisk debat om forbrydelse.

Endnu en bind i forlagsserien Illustreret verdenslitteratur bearbejdet af Oscar K. Denne gendigtning er ikke umiddelbart lettilgængelig, idet Oskar K. har valgt at beholde den originale sprogtone, men der er selvfølgelig taget toppen af tyngden ved en kraftig reduktion af sidetal, ligesom de stemningsskabende illustrationer er med til at fortælle historien.

Et klassisk mesterværk om forbrydelsens psykologi i ny indpakning fortrinsvis til inspiration og udfordring i litteraturundervisningen i de ældste klasser og gymnasiet.