Bøger / faglitteratur

DR og TV2 - i folkets tjeneste?


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Conni Boll Christensen

2007

Den første af en række interessante forskningspublikationer fra Danmarks Journalisthøjskole om public service begrebet primært i Danmark, hvor vi for nyligt har set,hvor alvorligt det tages, når en nyhedsjournalist manipulerer med virkeligheden. Målgruppen er studerende og lånere, der interesser sig for DR og TV2's rolle i den danske demokratimodel.

Forskere og lærere fra Aarhus Universitet og Danmarks Journalisthøjskole har skrevet en række artikler, hvor de redegør for resultaterne af forskningsprojektet <Dansk public service på journalistikkens betingelser>. De har undersøgt medielovgivning før og nu samt fremtidens udviklingsmuligheder i en verden, hvor finansieringsformer spiller en stor rolle og hvor det nationale fællesskab og sammenhængskraften i samfundet bliver udfordret mere og mere af globaliseringen. Velskrevne og detaljerede artikler, hvor overskueligheden sikres med en præcis præsentation af indholdet, en afsluttende konklusion og referencer.

Den danske public service model blev i 1990'erne omtalt i en række rapporter og betænkninger, men er ikke tidligere behandlet så grundigt som her.

DR og TV2's public service-forpligtigelse skal sikre kvalitet, alsidighed og mangfoldighed i nyhedsformidlingen med afgørende vægt på informations- og ytringsfriheden. Værdifuld forskning gøres her tilgængelig for alle med interesse for en nyhedsformidling, der betales af borgerne, styres af politikerne og udføres af journalisterne.


Politica

Årg. 42, nr. 2 (2010)

af

af

Henrik Bødker

Årg. 42, nr. 2 (2010)