Målgruppen for denne udgivelse er meget bred, men den vil nok mest finde sine læsere blandt pædagogstuderende og folk, der i deres professionelle virke kommer i berøring med mennesker med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse. Bogen består af 10 essays skrevet over en længere årrække og i sin tid trykt i forskellige faglige tidsskrifter.
Forfatteren er lærer og fik ved en tilfældighed i 1989 en klasse med 6 elever, hvor alle havde multiple funktionsnedsættelse. Siden har dette handicapområde optaget ham fagligt såvel som menneskeligt. I de 10 essays reflekterer han over, hvordan mennesker med funktionsnedsættelser mødes af samfundet og dets "normale" borgere. Han tager udgangspunkt i litteratur, film, billedkunst og andre kulturelle oplevelser, som han bruger til at påpege nogle etiske, psykologiske og samfundsmæssige problemstillinger vedrørende vores holdninger til disse mennesker. Det er der kommet en bog ud af, som ikke opstiller regelsæt og retningslinjer, men som får læseren til at tænke dybere og ikke kan undgå at berøre.
Når jeg læser bogen, kommer jeg til at tænke på Martha Christensens forfatterskab, fordi også hun var i stand til at skildre samspillet mellem de marginaliserede og behandlerne og de "normalt" fungerende med samme finhed og dybde.
10 essays om hvordan samfundet ser på mennesker med fysisk/psykisk funktionsnedsættelse. En bog man kun kan blive klogere af at læse.