Hvad ved vi egentlig om det, der sker efter døden? Er der liv eller bevidsthed efter døden? Relevante personer, heriblandt en teolog, en psykolog og en fremtidsanalytiker, indgår i en samtale om efterlivet. Til nysgerrige og filosofisk anlagte læsere.
Antropologen Rane Willerslev og retorikeren Frederik Lindhardt mener ikke, at døden er et tabu i dag. Tværtimod optræder den i alt fra film til forskningslitteratur og kunst. Det, der derimod er tabu, er efterlivet - livet efter døden. De taler med en erindringsforsker, en filmmager, en teolog, en psykolog og en ekspert i teknologi om, hvad de hver især tænker om det mulige liv efter døden. Willerslev og Lindhardt trækker på egne erfaringer og egen faglighed, når de spørger eksperterne om bl.a. nærdødsoplevelser og om hvad vores erindring og bevidsthed egentlig er.
Samtalebogen har relevante nedslag i forskellige faglige discipliner, der mere eller mindre afdækker muligheden for et liv efter døden. Willerslev og Lindhardts egne oplevelser og håb fylder en del, hvilket gør bogen og emnet vedkommende. Samtaleformen gør, at det er let forståeligt.
Den virkelige verden undersøger om bl.a. nærdødsoplevelser kan forklares indenfor det traditionelle, videnskabelige begrebsapparat.