Bøger / faglitteratur / bibliografier

Egill Jacobsen - saglighed og mystik


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Katalog fra udstilling der sætter fokus på maleren Egill Jacobsen (1910-1998). Med gengivelse af en del af værkerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2011

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 3. aug. 2011

Denne bog er katalog til en udstilling som løber fra den 10.06 til den 14.10.11 på "Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum" i Herning.

Maleren Egill Jacobsen, 1910-1998, var med til at introducere det abstrakte maleri i Danmark, medlem af COBRA og dermed naturligt med i kredsen omkring Else Alfelt og Carl-Henning Pedersen. Han begynder i 30erne at male med inspiration i masker fra Afrika og Stillehavsregionen, og det er de mange maskebilleder, han maler gennem årerne, de fleste husker ham for. Inspektør ved museet, Lotte Korshøj, har skabt udstillingen og skrevet teksten til dette katalog, som bevæger sig rundt om maleren med afsæt i den munterhed mange af billederne bærer i sig. Det "karnevalske" eller "latterkulturen" som det omtales. Kataloget falder i to dele: Karneval og latterkultur, som behandler "maskens logik" i Jacobsens maleri og en anden del, som selvstændigt behandler 6 værker fra 1928 til 1993. Kataloget er i det hele taget fyldt med flotte gengivelser af udstillingens værker.

Der er op gennem årerne kommet en lang række kataloger i forbindelse med kunstnerens udstillinger, men hovedværket om Jacobsens kunst er Per Hovdenakks store værkfortegnelse hvis 3. og sidste bind Malerier 1980-1998 blev præsenteret ved udstillingens åbning.

Katalog udgivet i forbindelse med en udstilling af Egill Jacobsens værker i sommeren og efteråret 2011.