Bøger / skønlitteratur / roman

En anden kvinde end mig


Beskrivelse


Julie er lige flyttet fra Rune og prøver at finde sit eget ståsted. Der er mange forventninger til hende fra mange kanter og hvad med kærligheden?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2016

af

af

Stine Grabas

d. 27. sep. 2016

Julie er lige flyttet fra Rune og prøver at finde sit eget ståsted, men der er mange forventninger. For læsere af almindelige romaner med en ung kvindelig hovedperson. Primært kvinder vil føle sig underholdt her.

Julie er i midt 30'erne og er flyttet i egen lejlighed efter at være flyttet fra evighedsstudenten Rune. Hun arbejder i et kunstgalleri og vil søge en ph.d. i kunsthistorie. Hendes bedste veninde er Eva, som for nyligt er blevet skilt og som hun snakker med ofte. Julie knalder en gift mand fra gården uden de store følelser. Efterfølgende møder hun den perfekte Mark som har sine egne stærke værdier - måske er han slet ikke så perfekt. En roman om at finde sit eget ståsted i en verden med mange forventninger om at være en bestemt person på et bestemt tidspunkt i sit liv. Omdrejningspunktet er Julie, hendes valg og præstationer. Agnete Braad debuterede i 2012 med Som om hun bare lagde røret på og forsvandt.

En herlig lille roman, hvor sproget står skarpt og former Julies liv til at være mere end blot trivielt. Bogens karakterer er set før, men beskrevet med dejlig ironi, som giver bogen kant.

Jeg kommer til at tænke på BrugstyveriUde af drift, som har samme skarphed i sproget. En lettere version kunne være Ude af driftJeg kommer til at tænke på Brugstyveri, som har samme skarphed i sproget. En lettere version kunne være .


litteratursiden.dk

d. 10. feb. 2017

af

af

Hanne Guldhammer Møller

d. 10. feb. 2017

Hvad nu hvis man er i 40’erne og har endnu et barnløst og forlist forhold bag sig? Romanen spejler tiden og vækker genkendelsens latter. Julie er i 40’erne og lige flyttet fra Rune og prøver nu at fin...


Berlingske tidende

d. 17. sep. 2016

af

af

Anne Liisberg

d. 17. sep. 2016