Bøger / faglitteratur til børn

En overlevelsesguide for børn med ADHD


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Selvhjælpsbog til børn, der har diagnosen ADHD med det formål at hjælpe dem til at klare almindelige situationer i hverdagen.

Indhold

Hvad er ADHD? ; Bedre hverdag ; Få hjælp ; Kost ; Hjemme ; Skolen ; Venner ; Følelser


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2010

af

af

Else Lerche

d. 26. nov. 2010

Fagbogen er en selvhjælpsbog til børn fra ca. 8-15 år, der har diagnosen ADHD. Deres forældre kan også have glæde af den.

Forfatteren er amerikaner og psykolog og har specialiseret sig i ADHD. Han betragter barnet som en aktiv medspiller og henvender sig direkte til det. ADHD defineres og forskellige metoder, barnet kan bruge for at få en bedre hverdag, gennemgås. Fagpersoner, der undersøger for ADHD, omtales, også medicinens virkning. Der er kapitler om kost, familieliv, skolen, venner og hvordan følelser håndteres, bl.a. med afspændingsøvelser og motion. Gennem hele bogen veksler faktaafsnit med konkrete eksempler. Hvert kapitel afsluttes med en quiz, tænkt som en hjælp til at huske det væsentligste. Der er register og en ordforklaring. Teksten er inddelt i overskuelige afsnit og er ikke svær at læse. De skitseagtige, humoristiske s/h stregtegninger er tegnet i en let karikeret streg og er med til at gøre bogen indbydende. Forsiden er humoristisk, bagsiden oplysende. Der er mange gode anvisninger og barnet vil føle sig forstået. Men den er også lidt overvældende med alt det barnet skal forholde sig til.

Der er ikke andre lignende fagbøger til børn om ADHD, men et skønlitterært tilbud er Wilbur, en møgunge, 2007.

Bogen, der lægger vægt på positiv tænkning og selv at tage ansvar, er en udmærket selvhjælpsbog, som børn med ADHD og deres forældre kan bruge helt eller delvis. I sin helhed kan den virke lidt overvældende. Jeg tror den fungerer bedst delt op i mindre dele.


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 49, nr. 2 (2012)

af

af

Birgit Marott

Årg. 49, nr. 2 (2012)