Bøger / skønlitteratur / roman

Endorfino


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Forestil dig at leve i en verden hvor fokus udelukkende ligger på sundhed, motion, kost og mere motion. En verden med konstante tests og travlhed for at nå det hele, for at være så sund som muligt og hvor ikke-sunde mennesker bor i reservater.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2017

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 30. maj 2017

Forestil dig at leve i et samfund hvor fokus udelukkende er på sundhed, motion, kost og mere motion. Konstante tests og travlhed for at nå det hele, for at være så sund som muligt og hvor ikke-sunde mennesker bor i reservater. Til læsere der holder af romaner med holdninger til samfundet.

Lise har tre børn, mand og et godt job. Hun bor i et stort hus med eget motionscenter. Hele familien er fokuseret på sport og på at leve sundt. De lever et travlt liv med arbejde, skole, sport og motion. Alle er online altid og følger andres præstationer på sociale medier, og lægger egne resultater op. Der er et samfundskrav om at leve et sundt og aktivt liv og det testes om indbyggerne lever op til disse krav. Det gør Lise og familien, men det bliver ikke ved med at gå. Den yngste datter er tit træt og ked af det, storesøster sulter sig, men hun bliver bedre til at løbe hurtigt og Lise kurerer sin søvnløshed med løb, træning og sovepiller.

En velskrevet satirisk roman, der med ironisk distance beskriver et samfund hvor fokus på sundhed og træning har taget overhånd og har nået absurde højder. Usunde mennesker; rygere, alkoholikere, narkomaner, religiøse fanatikere og overvægtige bor i reservater, og alle andre træner og bliver testet konstant for præstere mere og blive endnu sundere og spejle sig i andre sunde menneskers liv på de sociale medier.

Minder om DagpengelandIdræt og Idræt. Det er ikke samme emne, men den satiriske tilgang er den sammeMinder om Dagpengeland og . Det er ikke samme emne, men den satiriske tilgang er den samme.


Litteratursiden.dk [online]

d. 28. juni 2017

af

af

Jette S.F. Holst

d. 28. juni 2017


litteratursiden.dk

d. 28. juni 2017

af

af

Jette S. F. Holst

d. 28. juni 2017

Formynderisk fremtid. Lidt uforløst satirisk roman om et samfund præget af sundhedshysteri. Endorfiner er et hormon som blandet andet udløses ved fysisk aktivitet, og som nærmest virker som et narkoti...


Himmelskibet

Nr. 53 (2017)

af

af

Majbrit Høyrup

Nr. 53 (2017)