Bøger / skønlitteratur / roman

Englens spil


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


David Martin er en ung ambitiøs forfatter, som i 1920'ernes Barcelona indgår kontrakt med en mystisk forlægger om at skrive en bog. Det bliver en kontrakt med fatale følger.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 13. aug. 2009

For læsere af labyrintiske underholdningsromaner med gotisk mystik og overnaturlige tildragelser, er denne bredt anlagte og stemningsfyldte spanske roman et god bud.

Den unge forældreløse og Dickens-elskende journalist David Martin hutler sig igennem i 1920'ernes Barcelona. Han får et gennembrud med drabelige føljetoner i avisen og får senere med en mentors mellemkomst mulighed for at slå sig ned i et specielt hus, hvor han skriver ikke bare en, men hele to romaner. Den ene udgives som mentorens eget værk og roses til skyerne, mens Davids egen roman sables ned. I Davids hus er der tilsyneladende sket uhyggelige ting før i tiden, men hvad? Og hvem er den forlægger, som tilbyder David så favorable vilkår? En mystisk, detaljeret og charmerende underholdningsroman med et væld af personer, intriger og overnaturlige hændelser, hvor den velskrivende Carlos Ruiz Zafón behændigt fører sin læser hid og did.

Carlos Ruiz Zafón (f. 1964) debuterede med den anmelderroste roman Vindens skygge fra 2004. Hans labyrintiske og ikke-alt-er-hvad-det-udgiver-sig-for romaner er blevet sammenlignet med romaner af Perez-Reverte og Borges.

Gotisk mystik og labyrintiske intriger er nogle af ingredienserne i denne bredt anlagte spanske underholdningsroman om fortællingens kraft. Den kan læses bredt på linje med forfatterens debutroman Vindens skygge.


litteratursiden.dk

d. 7. sep. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 7. sep. 2009

Kan Carlos Ruiz Zafon gentage kunststykket og skrive en roman, der fænger lige så meget som 'Vindens Skygge'? Lad det være sagt med det samme - jeg havde glædet mig meget til at læse ’Englens spil’ af...


Jyllands-posten

d. 2. sep. 2009

af

af

Jakob Levinsen

d. 2. sep. 2009


Berlingske tidende

d. 21. aug. 2009

af

af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

d. 21. aug. 2009