Bøger / skønlitteratur / roman

Et sted på Sjælland eksploderer en gris : anden bog om Nielsen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Satirisk roman om den tidligere revisor Nielsen, der slår sig ned i et nedlagt bordel på Nørrebro, og fra nu af viet sit liv til at ændre vilkårene for de småhandlende og de skæve eksistenser, som Nørrebro er så rig på.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2006

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 3. maj 2006

Sideløbende med en karriere som skuespiller, entertainer og ikke mindst julenisse har Flemming Jensen gang i et ganske habilt forfatterskab. Helt tilbage i 1975 kom hans Vejledning i sælfangst som i dag er en fast titel i diverse humorkataloger og -kanoner. Med disse to bøger om den pligtopfyldende revisor Nielsen, der, da hans kone forlader ham, vælger at skifte det mondæne kontor ud med en lejlighed i et tidligere bordel i barndomskvarteret Nørrebro, lægger han yderligere alen til et ry som humorist med meninger. Det er lystige sager, han disker op med. Nielsen er ikke kun vendt tilbage til Nørrebro for at finde sig selv. Han ønsker også at ændre vilkårene for de småhandlende og de ydmyge eksistenser, bydelen er så rig på. De korte bøger er morsomme indtil det pjankede. Det er ikke stor litteratur, men de fungerer udmærket som en slags sitcom i bogform. Med sin store erfaring i at tolke jura til kundernes fordel, sin hurtige hjerne og sit store hjerte fungerer Nielsen som en moderne Till Uglspil, der driver gæk med de store og hjælper de små. Jensen har tæft for gode one-liners, han er velmenende, og han rammer med disse bøger præcist, hvad han sigter efter. Let og fornøjelig sommerunderholdning, men heller ikke mere.


litteratursiden.dk

d. 19. juni 2006

af

af

Mie Henriksen

d. 19. juni 2006

Med løse manchetter og et skævt smil skriver Flemming Jensen "satire light" om en mand, der kæmper for rimelighed blandt Nørrebros brogede eksistenser. Bogen er 2. del i sommerføljetonen om revisor Ni...