Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Evnen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Pigen Hirka er meget mere end haleløs og Odinsbarn, hun er som datter af mægtige Graal udset til at redde de blinde og bringe evnen tilbage.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2017

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 3. mar. 2017

Pigen Hirka er meget mere end haleløs og Odinsbarn, hun er som datter af mægtige Graal, udset til at redde de blinde og bringe evnen tilbage. Til alle der holder af at læse velskrevet fantasy.

Hirka er hos de blinde. Graal har sendt hende, hun skal bringe evnen tilbage og erobre Ymslanda. Rime er også vendt tilbage. Han er udstødt og ikke længere medlem af det højeste råd eller en Kolkagga. Han kæmper for sin overlevelse og med det næb Graal har givet ham i halsen. Hirka kæmper også sin egen kamp. Ikke for at bringe evnen tilbage, men for at helbrede Rime og redde ham fra næbbet og hive ham ud af Graals kløer. Vil det lykkes?.

"Evnen" er tredje og afsluttende bind i serien "Ravneringene". Den er ligeså velskrevet og fængende som de to tidligere bind i serien. Igen følger vi skiftevis Hirka og Rime, og det virker stadig. Handlingen vakler aldrig, og der er spænding til sidste side. Siri Pettersen formår at afslutte serien med manér og samle alle tråde i en forløsende afslutning. Det er virkelig god fantasy og kan anbefales til alle.

Minder om både "Ringenes herre", fx Eventyret om ringenSkammerens datterRavnenes hvisken. Bog 1 med en verden der skal reddes og om Skammerens datter og Ravnenes hvisken. Bog 1 pga. en anderledes hovedperson, en pige der skiller sig udMinder om både "Ringenes herre", fx Eventyret om ringen med en verden der skal reddes og om og Ravnenes hvisken. Bog 1 pga. en anderledes hovedperson, en pige der skiller sig udMinder om både "Ringenes herre", fx Eventyret om ringen med en verden der skal reddes og om Skammerens datter og pga. en anderledes hovedperson, en pige der skiller sig ud.


litteratursiden.dk

d. 25. apr. 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 25. apr. 2017

Fejende flot afslutning på verdens bedste fantasytrilogi. Læn dig tilbage og nyd dette mesterværk, som flytter grænserne for, hvad fantasy kan være. Trilogien ’Ravneringene’ udspiller sig i tre parall...


Weekendavisen

d. 21. apr. 2017

af

af

Damian Arguimbau

d. 21. apr. 2017


Standart

Årg. 31, nr. 2 (2017)

af

af

Lea Grosen Jørgensen

Årg. 31, nr. 2 (2017)


Himmelskibet

Nr. 52 (2017)

af

af

Jette S.F. Holst

Nr. 52 (2017)