Mit andet liv
Jørn Nielsen (f. 1960)
Hent dine bestillinger på dit foretrukne bibliotek
Sammensæt din søgning
Afgræns yderligere
Bøger / skønlitteratur til børn / romaner
Mit andet liv
Jørn Nielsen (f. 1960)
Perfekt
Cecelia Ahern
The night world. Bind 1 : Den skjulte vampyr
L. J. Smith
Mio, min Mio
Astrid Lindgren
For i dag slår jeg ham ihjel
Peter Krogholm
Ukendt land
Inge Bøgel Lassen
Hvidslangen
Åsa Larsson
The night world. Bind 3 : Heksesøstre
L. J. Smith
Skyggeland
Alyson Noël
I den almægtiges navn
Wendy Smits (f. 1965)
d. 13. nov. 2017
af
af
Jens Rasmussen
d. 13. nov. 2017
Tiderne Skifter har genudgivet 2 krimier af Jørn Jønke Nielsen, "Fængslet" fra 1989 og "Korpsånd" fra 1994. I "Fængslet" lander nogle teenagedrenge bag tremmer. "Korpsånd" handler om selvtægt i politiet. For læsere af barske danske krimier.
I "Fængslet" bliver 3 unge drenge, efter et indbrud, sigtet for drabet på en kvinde. De bliver skilt ad og udsættes for timelange forhør og isolation. I "Korpsånd" tager 3 betjente loven i egen hånd, da Højskolebandens drab på en kollega aldrig blev opklaret. De kidnapper en af bandens yngre medlemmer for med vold at tvinge en tilståelse frem. "Korpsånd" er inspireret af sagen om Blekingegadebanden. Begge bøger kommer med nye omslag, men indholdet er identisk med de gamle udgaver.
Bøgernes styrke er de troværdige beskrivelser af den kriminelle livsstil og fængselslivet set indefra. Det kan være fascinerende læsning, men miljøbeskrivelserne og sproget virker dog især i "Fængslet" gammeldags på en nutidig læser. 1980'erne er længe siden i dag.
Jørn Jønke Nielsens krimier rammer samme barske realisme som svenske Jens Lapidus, dog uden at nå samme niveau. Begge er som 1.udgaverne paperbacks, men de nye mørke fotografiske forsider er noget pænere end de gamle.
d. 5. apr. 2019
af
af
Kurt-Henning Pedersen (skole)
d. 5. apr. 2019
Det er angiveligt en ungdomsbog, men den henvender sig til alle aldersklasser, der kan lide spænding og som interesserer sig for emnet »Ungdom og Kriminalitet«. Plottet er i orden: Tre unge / drenge (14, 17 og 18 år) fra whisky-bæltet supplerer deres lommepenge og stimulerer spændingen i hverdagen ved at lave indbrud i »mørke« villaer. En aften løber de ind i en myrdet dame. De sigtes senere og dømmes for dette forhold. Vi andre har fundet ud af, hvem morderen er, men det tager ikke spændingen af historien. Væsentligst i romanen er skildringen af opholdet i først isolationsfængsel og - senere - det »fælles«. Det er beskrivelsen af politiets arbejdsmetoder og ikke mindst af fangernes indbyrdes forhold der huskes. Respekten for politiet / retssystemet vokser ikke ligefrem ved læsningen af bogen. Her er iøvrigt bogens sproglige højdepunkter. Her taler én, der har mærket det på sin egen krop. Det er ikke en solstrålehistorie; her er ingen happy-ending. Men den erspændendeogengagerende og oplagt at læse i fællesskab i en 9.-10. klasse. Der skal nok blive debat. Altså: Udlånet og klassesæt.
d. 18. dec. 2018
af
af
Birgitte Bornæs
d. 18. dec. 2018
Denne skønlitterære debut er overraskende god. Bogen fortæller om tre 14-18-årige Gentoftedrenge fra »pæne« hjem, der laver indbrud for spændingens og for pengenes skyld. De har et stortforbrug. Under et »knæk« løber de uforvarende ind i et mord, som den ene af dem bliver anklaget for. Læseren er længe i tvivl om han har gjort det. Bogen beskriver derefter levende og spændende deunges oplevelser under isolationsfængsling og efterforskning, og kommer ind på problematikken omkring kriminalitet og straf, politiets metoder, og fængselsmiljøets virkning på en »ny« forbryder -alle de store emner fra ungdommens skoleopgaver står her lysende klart i god skønlitterær form, skrevet af en usædvanlig ekspert. Bogens helt er den stærke og trofaste pige - lidt af enkærlighedserklæring. Bogen er oplagt som læsning for unge, og spændingsniveauet og intrigen gør, at en voksen læser heller ikke vil blive skuffet. Også for krimilæsere. Forfatteren har tidligereudgivet sine erindringer og er kendtfra medierne (Hells Angels, mordet på Makrellen). I betragtning af at bogen under alle omstændigheder derfor sikkert bliver en mediebegivenhed er det godt, atden kvalitetsmæssigt er fuldt forsvarlig, og at indholdet også gør den relevant som »begivenhed«.
d. 27. apr. 1989
af
af
Claes Kastholm Hansen
d. 27. apr. 1989
d. 18. apr. 1989
af
af
Bo Tao Michaëlis
d. 18. apr. 1989
d. 18. apr. 1989
af
af
Annelise Vestergaard
d. 18. apr. 1989