Bøger / faglitteratur

FAQ om kreativitet


Beskrivelse


Om kreativitetens pædagogiske dimensioner, herunder hvordan læringsmiljøer i dagtilbud, på skoler og i uddannelsesinstitutioner har betydning for kreativitet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juli 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 7. juli 2016

"FAQ om kreativitet" stiller skarpt på, analyserer og diskuterer kreativitetens pædagogiske dimensioner samt fokuserer på læringsmiljøers og undervisningens betydning for kreativitet. Bogen har relevans for alle med interesse i pædagogik og er oplagt at arbejde med både på lærer- og pædagoguddannelserne.

Bogen er anden bog i den nye serie "FAQ serien", hvor den første udgivelse er FAQ om uro. Bøgerne i serien er bygget op over en række ofte stillede spørgsmål og adskiller sig fra megen anden pædagogisk litteratur ved at fokusere mere på selve diskussionen end på konkrete pædagogiske handleanvisninger. Spørgsmålene i denne udgivelse er delt i tre dele. Første del fokuserer på selve kreativitetsbegrebet, anden del diskuterer læringsmiljøer og undervisningens betydning for kreativitet, og tredje del tager fat på analysering af kreativitetsressourcer.

Det er en tankevækkende udgivelse, som sætter mange tanker i gang hos læseren og danner grobund for mange pædagogiske overvejelser og diskussioner.

Det vil give god mening at læse bogen i samspil med bogen Kreativitetsfremmende læringsmiljøer i skolen, som denne bogs forfatter har medvirket til.


Dansk pædagogisk tidsskrift

2017, nr. 2

af

af

Bodil Christensen

2017, nr. 2