Bøger / skønlitteratur / noveller

Farven fra rummet : noveller


Beskrivelse


8 noveller hvor horror, fantasy og science fiction er repræsenteret, og hvor de overnaturlige kræfter fra det ydre rum spiller en afgørende rolle.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2004

af

af

Karsten Just

d. 17. dec. 2004

Lovecraft, som døde i 1937, er en af de tidlige horror- og fantasyforfattere, som har påvirket de senere forfattere inden for genren, bl.a. Stephen King. Her er samlet en række noveller, som alle har været præsenteret på dansk før, bortset fra "Farven fra rummet", en uhyggelig og rædselsvækkende novelle, om Den afsvedne hede, i et mystisk landskab i nærheden af landsbyen Arkham, hvor uhyggelige begivenheder har fundet sted, og som en ingeniør, som er med til at bygge et reservoir, forsøger at grave i og langsomt får trukket de fatale begivenheder frem, som bl.a. omfatter mystiske kræfter fra det ydre rum. De andre noveller er også en blanding af horror og fantasy, undtagen den sidste "Murene på Eryx" der læner sig mere mod science fiction i denne skildring af en ekspedition til Venus, hvor konflikten med menneskeøglerne viser sig at være fatal for hovedpersonen. Alle fem noveller er velskrevne, og Lovecraft formår at få uhyggen, rædslen og det uforklarlige til at fremstå som noget naturligt, som påvirker læseren og viser det metafysiske univers Lovecraft opererer i.


litteratursiden.dk

d. 9. maj 2005

af

af

Jette S. F. Holst

d. 9. maj 2005

Kultforfatteren H. P. Lovecraft genudgives nu af Science Fiction Cirklen. "Farven fra rummet" indeholder fem udvalgte noveller med efterskrift af Niels Dalgaard - det er kræs for Lovecraft-fans. Scie...


Proxima

Nr. 99/100 (2014)

af

af

Torben W. Anthony

Nr. 99/100 (2014)


Himmelskibet

Nr. 42 (2014)

af

af

Morten Greis Peteren

Nr. 42 (2014)


Proxima

Nr. 81 (2005)

af

af

Torben W. Anthony

Nr. 81 (2005)