Bøger / faglitteratur

Fascinerende fortælling : den journalistiske feature


Beskrivelse


En indføring i hvordan man som journalist skriver tekster med både oplysning og oplevelse. Desuden beskrives featuregenrens udvikling og hvordan den adskiller sig fra traditionel journalistik. Med eksempler på featureartikler af tre amerikanske journalister.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Conni Boll Christensen

2007

3. udgave af Mikkel Hvids bog fra 2002 om feature-journalistik, der er kendetegnet ved både at ville underholde og oplyse læseren ved at tage det bedste fra litteraturen og blande det med det bedste fra journalistikken. Lånere, der er interesseret i teori om skriveteknik og fortællende journalistik, får her et godt og hurtigt indblik i genren.

Forfatteren er cand.mag. i dansk og idehistorie og underviser på Danmarks Journalisthøjskole. Bogen indeholder en indføring i featureartiklens særpræg, fortælleteknik og struktur. De tre p'er personvalg, plot og pædagogik er centrale for journalisten, der ikke blot ønsker at informere men også at skabe billeder, stemninger og følelser hos læseren. Bogen afsluttes med tre eksempler på gode featureartikler, som alle er skrevet af amerikanere for over 30 år siden.

Forlaget har fået nyt navn, billedet af forfatteren er nyt og flyttet fra flap til bogens bagside, mens indholdet er uforandret. Featurebegrebet behandles også i Fortællende journalistik fra 2006, som desuden indeholder skriveøvelser, interview- og researchteknikker beregnet til gymnasiets danskundervisning.

For biblioteker, der ikke har købt første eller anden udgaven og som savner en letlæst teoretisk introduktion til feature-journalistik.