Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Fire dronninger


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om fire bemærkelsesværdige dronninger, to historiske og to nutidige.

Indhold

Navnesøstre ; Forskelle og ligheder ; Dronning Margrethe 1. ; Dronning Margrethe 2. ; Dronning Elizabeth 1. ; Dronning Elizabeth 2. ; Dronningerne i dag ; Fremtiden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2019

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 12. feb. 2019

I denne fagbog kan du læse om fire forskellige dronninger, Margrete 1. og Margrethe 2. fra Danmark og Elizabeth 1. og 2. fra England. Læs fx om, at Margrete 1. blev forlovet, da hun kun var 6 år gammel. Kan læses, hvis man er 9-12 år.

Bogen er i serien "De små fagbøger". Der fortælles fx om forskelle og ligheder i dronningernes liv og regeringstid, og bogen kommer ind på flere forskellige historiske begivenheder, fx pesten og Kalmar-unionen. Teksten er delt ind i otte kapitler med hver sin overskrift. Forrest er der en indholdsfortegnelse og bagest stikord samt information om, hvor man kan læse mere om emnet. Der er illustrationer i farver på højre side af hvert opslag. Svære ord og begreber bliver forklaret enten i selve teksten eller i marginen. Der er opgaver til bogen på forlagets hjemmeside.

God fagbog på niveau med de mange andre i serien. Bogen kommer ind på mange historiske facts i forbindelse med især middelalderen og renæssancen, og der er en del svære ord og begreber, som læseren skal forholde sig til. En god læser vil således kunne få rigtig meget ud af at læse bogen.

Man kan også læse Dronning Margrethe. Den er i serien "Mega klog".