Bøger / faglitteratur

For fuld DAMP - mod nye løsninger på såkaldte kroniske lidelser som ADHD, autisme, Aspergers, ordblindhed hos børn, unge og voksne


Beskrivelse


Om behandlingsformen Dawson metoden eller vibrationel kinesiologi, som ifølge forfatteren hjælper kroppen med at finde balancen ved hjælp af lyde, dufte og farver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. sep. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 6. sep. 2010

Bogen er først og fremmest for forældre til børn med DAMP/ADHD. Men også lærere, pædagoger osv. kan have interesse i bogen ligesom naturligvis kinesiologer og lignende behandlere. Carsten Vagn Hansen, der skriver forord til bogen anbefaler den til "alle".

Flere og flere børn såvel som voksne får diagnosen ADHD. Det kan i første omgang være en lettelse at få sat et navn på det, som er svært, fordi det fritager for skyldfølelse og selvbebrejdelser hos forældre for ikke at kunne klare situationen. For Bettina Eriksen var det etablerede systems tilbud bare ikke i orden. Hun brugte ventetiden til at finde brugbare løsninger for sin datter. For dem blev løsningen at styrke barnets selvhelbredende kræfter via Dawson-metoden - en særlig retning indenfor kinesiologien. Bogen rummer både en personlig beretning, som vil kunne genkendes af andre forældre, og en løsning, som måske vil kunne anvendes af andre. Den redegør ligeledes for metoden og andre faglige begreber indenfor den komplementære behandlerverden. Først og fremmest et optimistisk budskab og muligheden for et liv uden medicinering, specialanbringelser og marginalisering. Ledsaget af nogle morsomme, sigende tegninger.

Bogen skriver sig med sit særlige bidrag fint ind i den kreds af forskellige bøger, der fra hvert sit perspektiv søger at nå ind i substansen af ADHD og lignende problematikker.

En bog der bringer alternative muligheder og håb for familier med ADHD og andre kroniske forstyrrelser.