Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Forbandelsesbryder


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Alexia er vred på sin ægtemand, som er varulve-alfa og greve, da han stikker af til Skotland. Hun følger efter ham for at opklare de mystiske omstændigheder omkring en farlig epidimi blandt Londons overnaturlige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2015

af

af

Maria Sjøblom

d. 15. juni 2015

Alexia er en stærk og trodsig kvinde, der forsøger at holde styr på vampyrer og varulve i Victoriatidens England. Kan læses fra 13 år, men også af voksne fans af fantasygenren.

Alexia er gift med varulve-alfaen Lord Maccon. Hun holder sig ikke tilbage for at give ham ren besked, når der skal opklares forbrydelser blandt de mange overnaturlige borgere i London i år 1870. Da en epidemi, som gør alle overnaturlige dødelige, spreder sig, må ægteparret rejse tilbage til Lord Maccons fødested i Skotland. Steampunk-genren beskriver fantasifulde, gammeldags teknologiske opfindelser og denne bog er fyldt med ballonskibe og underlige opfindelser, der vil passe godt ind i en James Bond film.

Dette er 2. bind i den anmelderroste serie, Soulless, som bør læses i rækkefølge. Her er fart på handlingen og underholdning hele vejen igennem, men Alexia's's dumme, adelige veninder er ind i mellem lidt for falden på halen-morsomme sidekicks til en ellers spændende detektivhistorie. Forsiden er sigende for indholdet med Alexia i victoriansk tøj med et ballonskib i baggrunden. Den historiske ramme kan virke afskrækkende på nogle fans af den populære dark fantasy.

Bogen udspringer af samme genre som Cassandra Clare's serie "Djævelske mekanismer", som dog minder mere om traditionel dark fantasy.