Bøger / faglitteratur

Fortiden vækkes til live


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Biologer udvælger kandidater ; Fortidsdyr hjælper mennesket ; Fossiler er nøglen til genoplivning ; Uddøde arter genopstår som kloner ; Fortidsgener forvandler nutidens dyr ; Istidens fauna vender tilbage ; Uddøde dyr lever videre på film ; Modeller giver gamle dyr nyt liv ; Fund skriver menneskets historie ; Forskere lærer af ældgamle dyr ; Dinosaurers sande væsen afsløres ; fremtidens vækkes til live


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juni 2017

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 28. juni 2017

Der er en stor interesse for at opleve fortidens dyr. Denne bog ser på, hvilke muligheder, der reelt er for at genskabe uddøde arter, og bogen henvender sig til tidsskriftet "Illustreret videnskab"s mange trofaste læsere i alle aldre.

De seneste års videnskabelige landvindinger har bragt muligheden for at "genoplive" uddøde plante- og dyrearter tæt på. Teknikker som kloning og DNA-redigering er oplagte, men også traditionelt avlsarbejde indgår i arbejdet. Bogen, der er et af i alt 12 bind om forskellige naturvidenskabelige emner, som tidsskriftet udgiver samtidigt, beskriver emnet i populær form. Som modertidsskriftet er bogen illustreret med faktabokse, modeller for udviklingen mm. Der er billedfortegnelse og stikordsregister, men ingen noter. Bogen henvender sig til et voksent publikum, men kan også bruges til opgaver i folkeskolen mellem 5. og 9. klasse.

Som i Illustreret videnskab selv er det formidling og nyhedsinteresse, der bærer artiklerne, og bogen er et godt eksempel på videnskabsformidling for de mange, der ønsker ubesværet at sikre et overblik over, hvad der sker bredt indenfor naturvidenskaberne. De kan være store børn eller bare voksne, der har bevaret deres barnlige nysgerrighed.

I Eske Willerslev får vi en anden populærvidenskabelig introduktion til DNA forskningens status.