Med udgangspunkt i at alle politiske idéer gennem tiden har været baseret på en eller anden form for forbundethed med naturen, dissekerer Pierre Charbonnier samfundsindretningen. For interesserede i politik, samfund og sociologi.
Filosof Pierre Charbonnier viser, at uanset om de støtter økologiske idealer eller ej, så er vores politiske idéer, baseret på en bestemt opfattelse af vores forhold til Jorden. Han analyserer modernitetens politiske strømninger, der på forskellig vis har baseret sig på idéer om at kunne forbedre og beherske naturen. Brugen af Jordens ressourcer har været strengt forbundet med politisk tænkning, men nu tvinger klimaforandringer og miljøkrise os til at genoverveje, hvad politisk frigørelse er. Kapitalismens indbyggede præmis om evigt fokus på økonomisk vækst, slår ikke længere til og men må afløses en social og politisk omorganisering af produktionen i verden. Charbonniers arbejde fokuserer på politiske og samfundsvidenskabelige forestillinger om forholdet mellem natur og samfund.
Velskrevet og gennemarbejdet værk, der bevæger sig i interessante retninger af synet på, hvordan vi kommer miljøkrisen til livs. Der trækkes på et righoldigt grundlag af politisk, filosofisk og sociologisk teori, hvilket gør den nuanceret og uddybende.
Af lignende læsning kan nævnes Risiko, politik og miljø i det moderne samfund, samt værker er Bruno Latour, som Charbonnier er meget inspireret af.